Annonce

Annonce

Sikkerhedsstyrelsen advarer forældre mod små magneter og vandperler


30. januar 2020


Sikkerhedssstyrelsen har i dag sendt en advarsel ud.



S​måbørnsforældre advares mod nye populære legetøjstrends. Det drejer sig om små magneter og vandperler, der vokser i kontakt med vand. Det er vigtigt, at børn holdes under opsyn, og at man kikker efter aldersmærket på legetøj. Forældre skal være forsigtige med at give mindre børn produkter, som ikke er beregnet til dem.



Sikkerhedsstyrelsen skriver blandet andet:



"I løbet af kort tid, er det blevet populært på blogs og sociale medier at lave sansemotoriske lege med vandperler. Men forældre skal være varsomme med, hvilke produkter børn under tre år får fingrene i. Der er en risiko for at børnene kan komme til skade, hvis de sluger vandperlerne eller magneterne.



Vandperler er pynt - ikke legetøj



Vandperler er egentlig en pyntegenstand til blomsterdekorationer, men er blevet populære hos forældre, som bruger dem til at lave sansemotoriske lege med deres børn. Perlerne er ganske små i tør tilstand, men udvider sig voldsomt, når de lægges ...


Annonce

... i blød i vand. Samtidig er de farvestrålende, og kan ligne slik for mindre børn, som ofte kommer ting i munden.



Når perlerne udvides, kan børn blive kvalt i dem. Sluger et mindre barn perlerne, inden de er udvidede, vokser de til fuld størrelse i tarmen. Det kan i sidste ende være fatalt.



Magnetsæt er til ældre børn



Det er også ekstremt farligt, hvis små børn sluger magneter. Man skal være særlig opmærksom i forhold til ældre søskende, hvis de har et magnetbyggesæt, som en mindre søskende har fået fat i.



Hvis barnet sluger to elelr flere magneter på forskellige tidspunkter, kan de ligge to forskellige steder i tarmen. Det betyder, at magneternes tiltrækningskraft i uheldige tilfælde gnider hul i tarmvæggen."



Særlig børn under 3 år er en sårbar gruppe og derfor er der skærpede krav til det legetøj, som må komme i hænderne på dem.



Har du mistanke om, at dit barn har slugt en vandperle eller en magnet, bør du straks søge lægehjælp. 



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce