Annonce

Annonce

Din 6 måneders baby forstår en variation af ord


20. november 2019


Forskning fra Duke University viser, at babyer allerede fr​a 6 måneders alderen forstår en variation af ord. Udviklingen af ord og sprog starter meget tidligt, og det er rigtig vigtigt, at du taler med dit barn fra det er ganske lille.



Babyer har en grundlæggende forståelse af ord som f.eks. "bil" (car) og "fod" (foot). Tidligere har man troet, at børn først omkring 12 måneders alderen begynder at forstå forskellige ord som disse, men forskningen viser og bekræfter dermed det, som mange forældre nok har oplevet, at barnet faktisk allerede fra 6 måneders alderen har en vis forståelse af de ord, der bruges omkring det. Det er altså ikke først, når dit barn i 1 års alderen begynder at pege og spørge "a´ det?" (hvad er det?), at barnet interesserer sig for ord og genstande, det begynder langt tidligere.



For at teste babyernes ordgenkendelsesevner har forskerne studeret børnene og deres reaktioner, når de er blevet præsenteret for billeder på en skærm, imens deres mor eller far talte til dem. På denne måde kunne man demonstere, at babyer i alderen 6-9 måneder kunne forstå, hvad der menes med ord for madvarer og kropsdele. Når mor eller far læste et ...


Annonce

... ord som f.eks. "æble", så drejede babyen blikket mod det relevante billede. 



Babyerne er også blevet præsenteret for to billeder, som enten havde en sammenhæng, eller hvor der ikke var sammenhæng. Sammenhængende billeder kunne f.eks. være en fod og en hånd, mens ikke-sammenhængende billeder kunne være en fod og en mælkekarton. Når mor eller far læste et af ordene, brugte babyerne mere tid på at se på det relevante billede. Babyerne kunne med deres reaktioner fortælle, at "bil og klapvogn" hænger mere sammen end f.eks. "bil og juice".



En baby forstår naturligvis ikke betydningen af ordene på samme måde, som vi voksne gør, men undersøgelsen viser, at babyer helt ned i 6 måneders alderen har en grunlæggende forståelse af ord, og at de sætter pris på ligheden mellem visse ord.



Undersøgelsen viste også, at jo mere du taler med dit barn om forskellige gentstande i hverdagen, jo bedre er det for barnets samlede ordforståelse. Så jo mere du kan tale med dit barn, jo bedre er det. Dit barn lytter til og lærer af det du siger, også selvom du måske ikke altid kan se det på dit barn. 



Helen :)



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annonce