Annonce

Annonce

Tidlig opsporing af fødselsdepression - mødre søges


19. juni 2019


Et stort danske forskningsprojekt vil gerne undersø​ge fødselsdepressioner, og forskerne ønsker, at blive bedre til at forudsige, hvilke mødre, der har stor risiko for at udvikle den alvorlige sygdom, som en fødselsdepression er. Projektet hedder HOPE, og alle mødre er inviteret til at deltage i undersøgelsen.



Hvert år bliver 8000-9000 mødre i Danmark ramt af en fødselsdepression. Det svarer til at 10-15% af alle kvinder, der føder et barn i DK, får en fødselsdepression. 



I de mest alvorlige tilfælde kan moderen gøre skade på sig selv eller barnet, men selvom disse tilfælde er sjældne, er der altid en risiko for, at en fødselsdepression påvirker barnet, moderen selv og resten af familien. Forskerne er dog i tvivl om, hvad det er, der udløser en fødselsdepression, og hvem der er i fare for at blive ramt, og det er dette, som de gerne vil blive klogere på. 



Vi ved i dag at mødre, der tidligere har haft en depression, har højere risiko for også at få en fødselsdepression; men fødselsdepression rammer også kvinder, der ikke har haft en depression før. ...


Annonce

... Umiddelbart ser det ud til, at det rammer tilfældigt, og at alle mødre uanset social status eller alder kan blive ramt.



Formålet med forskningsprojektet HOPE er at indentificere kvinder med risiko for at udvikle fødselsdepression og udvikle værktøj, som f.eks. sundhedsplejersker kan bruge til at identificere kvinder, der har risiko for at blive syge. Det er vigtigt at sætte ind med behandling, så hurtigt som muligt. 



Forskerne beder så mange mødre som overhovedet muligt - uanset hvornår de har født, og om de har haft en fødselsdepression eller ej - om at downloade app´en HOPE fødselsdepression og svare på en række spørgsmål.



Når du har svaret på spørgsmålene i app´en, får du en samlet vurdering af svarene og en vurdering af, hvorvidt du kan have eller have haft en fødselsdepression. Afhængig af dine svar, vil du få oplysninger om, hvor du kan få yderligere information og eventuel støtte.



Du kan læse mere på hope.au.dk



Bedste hilsner



Helen



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annonce