Annonce

Annonce

Ny grundvaccine i børnevaccinationsprogrammet


6. februar 2019


Vaccinationen DiTeKiPol/Hib udskiftes med Pentavac fra mar​ts måned 2019 - det skriver Statens Seruminstitut.



Vaccinen kommer fremadrettet fra en anden producent, så der fremover anvendes Pentavac fra medicinalfirmaet Sanfi Pasteur. Pentavac-vaccinen erstatter den hidtidige DiTeKiPol/Hib vaccine fra AJ Vaccines, der indtil frasalget af vaccine-produktionen blev produceret af Statens Serum Institut.



Pentavac vaccinen er indtil videre givet i over 160 millioner doser på verdens plan og anvendes blandt andet i Sverige. Den nye udbudsperiode løber i foreløbig fire år.



Vaccinen mod difteri, ...


Annonce

... stivkrampe, kighoste, polio og hib-infektion gives normalt af tre omgange, når børnene er henholdsvis 3, 5 og 12 måneder gamle. Ved 5 års alderen gives en fjerde og sidste såkaldt boostervaccine mod de fire af sygdommene: Difteri, stivkrampe, kighoste og polio.



Børn, der allerede er begyndt vaccination med DiTeKiPol/Hib fra AJ Vaccines, bør så vidt muilgt gøre vaccinationsserien færdig med denne vaccine. 



Ved sommerferien vil der i følge planen også ske et skift i boostervaccinen fra DiTeKiPolBooster fra AJ Vaccines til Tetravac, der ligeledes produceres af Sanofi Pasteur.



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alle dine gode brugbare svar. Min lille dreng stortrives og jeg nyder ham så uendelig meget.

Jeg må sige dig at du giver gode konkrete råd og i din vejledning kan man mærke din store interesse og enorme faglige ekspertise. Du er en fantastisk sundhedsplejerske og jeg er så glad for at have fundet dig.

Mange hilsner
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce