Annonce

Annonce

Antallet af spontane aborter stiger


31. august 2018


Der ses en kraftig stigning i gentagne, spontane aborter. F​ra 2003 til 2012 er der sket en stigning på 74 procent blandt de 18-42 årige kvinder i Sverige - det skriver blandt andet DR.dk i dag - og tallet er sandsynligvis det samme i Danmark.



I Danmark ender omkring 20.000 graviditeter om året med spontan abort. Tidligere har man forklaret aborterne med, at det er naturens måde at forhindre fødsler af børn, som ikke ville kunne overleve. Men den nye forskning viser, at dette kun er tilfældet i ca. halvdelen af tilfældene.



Alder og vægt er ofte begrundelsen, og de sidste mange år er der sket en stigning i antallet af overvægtige gravide. Samtidig er gennemsnitsalderen for førstegangsforældre steget med ca. 3 år, hvis man sammenliger med 1987. Dette er dog ikke årsagen til stigning i gentagne spontane aborter.



Man taler om hygiejnehypotesen, som mange forskere også mener er årsagen til stigningen i allergi. En forklaring er blandt andet, at vores immunsystem ikke bliver styrket på samme måde i dag, ...


Annonce

... som det gjorde tidilgere. Og når immunforsvaret er overaktivt, så tror det, at fosteret er farligt for kroppen, og derfor opstår den spontane abort. 



I følge Sundhed.dk er der mulige årsager til spontan, ufrivillig abort:



Misdannelse af livmoderen



Kromosomforandringer



Hormonforstyrrelser, f.eks. sukkersyge



Immunologiske forhold



Blodets størkninsevne, f.eks. blodpropper i moderkagen



Livsstil, f.eks. rygning, alkohol, over 3 kopper kaffe dagligt, overvægt



Desuden kan det ikke udelukkes, at alvorlig følelsesmæssig belastning kan føre til abort



Kun hos ca halvdelen lykkes det at finde en årsag



------------------------



I denne uge (28.-31. august 2018) mødes nogle af verdens førende forskere inden for immunologi i forbindelse med gravidtet i Aalborg, for at præsentere deres viden. Mere end 100 forskere fra hospitaler og universiteter fra 22 lande vil diskutere den nyeste forskning og skabe nye internationale forskningssamarbejder.



 



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annonce