Annonce

Annonce

Sponsoreret artikel

Ergonomi – også børn skal sidde godt!

Dato: 1. september 2014

I takt med industrialiseringen og den teknologiske udvikling har mennesket fået et mere passivt liv med langt flere siddende timer end tidligere, og behovet for ergonomiske møbler er stadigt stigende. I de seneste år har der været meget fokus på emnet, men diskussionen har hovedsageligt handlet om voksne og den ergonomiske arbejdsplads, i mindre grad om børn, og næsten ikke om de helt små. Men har ikke også de ret til at sidde godt?

Det mener det danske firma Evomove, der sammen med designeren Peter Opsvik nu har udviklet en ergonomisk børnehøjstol, der skal give gode siddevaner fra starten af livet. Peter Opsvik, som i 1972 udviklede en af de til dato bedst sælgende børnehøjstole, har arbejdet med udvikling af ergonomiske siddemøbler i årtier. Nu over 40 år efter har han designet en ny børnehøjstol til en ny generation af børn – den ergonomiske Nomi stol, der kan benyttes af barnet helt fra nyfødt til teenager.

Nomi stolen, som netop har vundet prisen ”Red Dot: Best of the Best”, er udviklet ud fra filosofien om, at en god og sund siddestilling giver mulighed for at sidde varieret og aktivt. Således skal stolen give barnet en sikker og stabil platform uden at frarøve det bevægelsesfriheden. Anvendelse af plast har desuden givet mulighed for at designe en stol med organiske former, som passer optimalt til barnekroppen.

Ryglænet er formet, så det giver såvel ryg- og armstøtte som plads til bevægelse. Derudover har sædet en lidt nedadgående kant for at give plads til blodcirkulation samt en let ru overflade for at hindre barnet i at glide ned fra stolen. Dertil kommer én af stolens vigtigste elementer – fodpladen, som ’løfter gulvet op i børnehøjde’ og med sit store omfang og en let overfladebehandling giver barnet et godt og trygt udgangspunkt for bevægelse. Sidst men ikke mindst er stolens stamme skabt i formspændt træ – det giver fleksibilitet og øger siddekomforten. Dens nøje buede konstruktion medfører samtidigt, at siddedybden på stolen justeres helt automatisk, når sædets højde tilpasses det enkelte barn.

Prisen for en Nomi starter ved 1499,- kroner, inkl. fri fragt og 30 dages tilfredshedsgaranti. Stolen kan købes på www.evomove.com, i Illums Bolighus samt i Ønskebørn i Rødovre og Horsens, hvor der er mulighed for at opleve stolen ’live’ og få demonstreret dens mange ergonomiske, sikkerhedsmæssige og funktionelle fordele, som er listet op nedenfor:

• Èn og samme stol fra nyfødt til teenager
• Trinløs indstilling uden brug af værktøj samt automatisk tilpasning af siddedybden
• Hjul bagtil mindsker risikoen for, at stolen vælter bagover, når barnet støder sig fra bordet
• Vejer under 5 kilo og er nem at flytte rundt på for såvel børn som voksne
• Stolens åbne form og lave vægt gør, at børn allerede fra 2-årsalderen selv kan stige op og ned
• Afrundede former på sæde og ryg samt fleksibel stamme øger siddekomforten
• Sædets form og struktur modvirker, at barnet glider frem
• Ryglænets udformning giver ryg- og armstøtte samt plads til bevægelse
• Størrelse og struktur på fodstøtten giver et godt og sikkert fodfæste
• Foddup stimulerer bevægelse og blodcirkulationen
• 7 flotte farver, som kan sammensættes med forskellige stammer i en trætype efter eget valg
• Nem af rengøre samt ophængsfunktion ved støvsugning og gulvvask
• Testet og godkendt efter de nyeste standarder for sikkerhed
• Alle materialer er bæredygtige og genanvendelige

Læs mere om Nomi og Evomove A/S på www.evomove.com
For yderligere information kontakt Evomove på 27 11 20 57

Læs mere her

Galleri

Klik for større udgave


Annonce