Annonce

Annonce

Svar: Jeg er ung mor


19. juni 2004

Kategori:
Alder:
16 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Kære gravide

Først så tænker jeg,- friede han så til dig igår? Jeg håber i hvert fald at I havde en god dag:o)

Dernæst så tænker jeg, at hvor er det dejligt at I alle glæder jer til at der kommer en lille ny. Det er rigtigt at det ikke altid er så nemt at skulle være mor i din alder, men det er utroligt vigtigt og rigtigt dejligt at høre at I har talt det godt igennem og familien bakker jer op.

Jeg tænker også at du skal være forberedt på at det at få et lille barn kræver meget. Det bliver svært at få mulighed for at gå i byen og feste med vennerne og måske vil nogle af vennerne falde fra, fordi du i takt med at du bliver mor også vil ændre dig. Det er helt naturligt at du pludselig bliver mere voksen og fornuftigt, fordi du har et lille barn og dermed også et ansvar.

For nogle af dine jævnaldrene vil det være meget svært at forholde sig til og de vil måske derfor falde fra. Man kan ...


Annonce

... så sige at det er 'de rigtige venner', som bliver tilbage.

Du skal også være forberedt på alle de fordomme du kan møde, også fra mennesker som du slet ikke kender. Kommentarer om hvor ung du er og hvorvidt det nu er fornuftigt eller ej... men det må du tage roligt. Lyt til de gode råd du kan få, men forsøg at trække på skulderen, når folk kommer med fordomme, som du ikke kan bruge til noget.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes det vil være en god idé at du kom i en mødregruppe for unge mødre, hvis der er en sådan i den kommune du bor. Du har også mulighed for at kontakte sundhedsplejersken og få besøg af hende allerede i din graviditet. Derudover så vil jeg foreslå dig at tale med jordemoderen, som jo ser alle gravide og derfor også ved om der er en anden ung mor, som du kan lære at kende. På den måde er man ikke alene og det tror jeg er godt.

Jeg ønsker dig et stort tillykke og alt mulig held og lykke fremover.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex

Øjenbetændelse

Lige efter fødslen har de fleste nyfødte hævede og let sammenklistrede øjne. Det skyldes fostervand og blod, som kan fjernes med kogt, afkølet vand.

Øjenbetændelse kan skyldes enten en virus eller en bakterie. Hvis øjenbetændelsen opstår i forbindelse med en forkølelse, er det ofte en virus, der er årsagen og her hjælper antibiotika ikke. Fejler barnet derimod ikke andet end øjenbetændelse, skyldes det ofte bakterier som skal behandles med antibiotika, som du får på en recept hos...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annoncer

Annonce