Annonce

Annonce

Svar: Svamp i skeden - 18 år


29. maj 2004

Kategori:
Alder:
18 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Kære Maria

25-50% af alle voksne kvinder vil opleve at få svamp i skeden på et eller andet tidspunkt af deres liv. Normalt vil mælkesyre bakterierne i skeden beskytte mod, at gærsvampe kan vokse frem. De fleste kvinder, vil have enkelte gærsvampe i skeden, uden at det giver gener. Men der er også kvinder som ofte har tilbagevendende svamp i skeden.

Hvis man er overdreven med sin hygiejne kan man godt få svamp i skeden. Det er naturlgivis godt at have en god hygiejne, men vask flere gange dagligt er ikke godt for det naturlige miljø i skeden. Hvis man bruger meget sæbe, så kan man nedbryde hudens barriere og skabe grobund for svampen.

Nogle kvinder oplever også at få svamp i forbindelse med at menstruationen stopper. I slutningen af en menstruationscyklus er hormonniveauet højere end i begyndelsen, derfor er der nogen, som har tendens til at få svamp umiddelbart efter. Menstruationsblod er basisk og forstyrer syrebalancen.

Hvis man går med meget tætsiddende trusser pg trusseindlæg kan den almindelige bakterieflora i skeden også blive ...


Annonce

... forstyrret, hvilket kan være med til at man får svamp.

Man kan godt have svamp uden at vide det, men som oftes vil der komme hvidlidt og tykt udflåd, rødme omkring skedeåbning og ved skamlæberne, og så naturligvis kløe.

Det kommer an på hvor meget man er 'angrebet' om lægen vil kunne se det, så det er altså ikke altid.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Man kan på apoteket i håndkøb købe svampemidler til behandling i skeden. Man kan også købe vagitorier (stikpiller som skal op i skeden) med mælkesyrebakterier, som kan være med til at bibehodle den naturlige flora man har i skeden. Derudover kan man købe intimsæbe, som på samme måde er med til at bibeholde den rette flora og ikke virker udtørrende som almindelig sæbe.

Med hensyn til barbering forneden, så kan det godt være en medvirkende årsag, men det kommer an på hvordan og hvor ofte du barberer dig. Ved en barbering, bliver huden irriteret og det øverste hudlag kan blive ødelagt.

Jeg synes du skal forsøge med nogle af ovenstående præparater fra apoteket og hvis der ikke sker en ændring, så må du kontakte lægen igen.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Børnemad, færdiglavet

Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.

Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".

Du kan finde...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annoncer

Annonce