Annonce

Annonce

Svar: Graviditet og ung mor


26. maj 2004

Kategori:
Alder:
18 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Unge.

Kære Stine

Jeg synes det er dejligt at I ønsker jer et barn. Det er altid en stor beslutning og når man som dig trods alt kun er 18 år, så er det naturligvis godt at gøre sig forskellige overvejelser. Det kan være omkring uddannelse, pasningsmuligher osv. Det er en stor omveltning at få et barn, og det kræver at man er indstillet på, at det man har gjort før hen bliver andeledes efterfølgende.

Samtidig er der mange unge mødre som oplever at deres venner falder fra, fordi de ikke selv er i den situation og derfor ikke kan deltage i snakken om bleer, gylp og babymos. Den unge mor kan heller ikke gå med i byen som tidligere. Det at få et barn sætter automatisk sine begrænsninger. Men det er også ...


Annonce

... en stor glæde og det kan være dejligt for et barn at vokse op med unge forældre. Og de rigtige venner er nok også dem, som hænger ved:o)

Med hensyn til graviditet, så er det svært at sige, hvornår det lykkes for jer. Nogle bliver hurtigt gravide efter stop med p-piller og for andre tager det længere tid. Husk forøvrigt at det er en god idé at du dagligt spiser en vitamintablet, som indeholder folinsyre.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg kender desværre ikke til om der er mødregruppe for unge mødre i Holbæk eller omegn. Men det kan du få oplyst, hvis du ringer til sundhedsplejen hvor du bor. Du kan sandsynligivs også få et graviditets besøg af sundhedsplejersken, når du er blevet gravid.

Fortsat held og lykke med det hele.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herAnnonce

Viden om børn:

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tak for at du er til.

Det føles som en dejlig livline at have dig og din hjemmeside, når man er usikker på ting og sager. Man vil jo så gerne gøre alt godt for sit barn:-)

Mor til dreng på 5 måneder


Annoncer

Annonce