Annonce

Annonce

Svar: 3 mdr. og fladt baghoved


30. januar 2018

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor til dejlig datter

Tak for dit brev :)

Det lyder ganske rigtigt som om, at jeres datter allerede fra fødslen har haft trykket sit hoved. Hun har stået skævt i dit bækken, og I har fra starten tydeligt kunne se, at hendes hoved ikke havde den facon, som man normalt ville forvente...

Du fortæller, at I med det samme fik hende tjekket af en kranio sakral terapeut, som sagde, at der ikke var nogen problemer med låsninger eller lignende - men hvad har jeres læge og sundhedsplejerske sagt? Det er naturligt vigtigt at sikre sig, at der ikke er kommet problemer til hen af vejen... Selvom hun ikke har haft nedsat bevægelighed i sin nakke ved fødslen, kan det godt være opstået senere, og det kan godt have påvirket hendes halsmuskler og sener, så hun har vænnet sig til at holde hovedet i en bestemt stilling. Har hun været til egen læge, nu da hun blev 3 måneder, og drøftede I problematikken med lægen her?

Hvis hun f.eks. har problemer med stramme halsmuskler, så kan det være en god idé at få en børnefysioterapeut til at se på hende. Fysioterapeuten kan lave nogle udstrækningsøvelser og også vise jer hvordan, så I selv kan gøre det - og det vil også være relevant at drøfte behov for hjælpemidler med en børnefysioterapeut. Som I selv skriver, så anbefaler Sundhedsstyrelsen ikke hjælpemidler som puder, kiler og lignende, men er fladheden eller skævheden meget udtalt, så kan egen læge henvise jer til fysioterapeut eller børneafdeling, for at få vurderet, hvorvidt behandling er nødvendig. Man kan behandle med en hovedformskorrigerende hjelm, hvis nødvendigt. Men det skal lægeordineres.

Ellers er det sådan, at lejringsbetinget skævhed kommer, når hovedet bliver ensidigt belastet, og det betyder, at I skal fjerne pres fra jeres datters baghoved. Det gælder, når hun sover og ligger på ryggen, hvor I aktivt skal gå ind og dreje hendes hoved skiftevis til højre og venstre side, for at sikre, at hun ikke ligger på ...


Annonce

... baghovedet og sover. I kan evt. tage en sok og fylde den med grødris, så I får en lidt tung pose, som I kan lægge ved hendes hoved, så hun holder hovedet på siden.

I skal også være opmærksomme, når hun er vågen. Det er f.eks. uhensigtsmæssigt, hvis hun sidder i skråstol, da hun så også vil have et vist pres på netop baghovedet, ligesom I skal minimere tiden, hvor hun sidder i autostol... Hun skal naturligvis sidde der, når I kører bil, men autostolen skal ikke flyttes med ind i butikker osv., den skal blive i bilen:)

I skal være opmærksomme, når I bærer hende rundt i jeres favn. Det vil være rigtig godt, at hun ikke ligger med baghovedet op af jer eller på jeres arm. Og I skal være opmærksomme, når hun bøvser, spiser osv. At hendes baghoved så vidt muligt er fri for tryk fra jeres krop eller andet, og det er her super godt, at hun nu holder hovedet selv, det vil hjælpe betydeligt - og som I skriver, så skal hun så vidt muligt ligge på maven, når hun er vågen :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Torsdag 8. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Aarhus N

Tirsdag 13. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Vejle

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle gange kan det være en god idé at flytte hendes seng eller stille lift eller barnevogn på en måde, så hun bliver optaget af noget, der får hende til at dreje hovedet til siden. I kan evt. hænge uroer eller andet legetøj op, som kan fange hendes interesse og gøre at hun kikker den vej, som I ønsker, at hun skal kikke - og hos jer altså mere til siden end fremad :)

Det lyder som om, at I allerede gør rigtig meget, og det skal I endelig blive ved med. Hovedet tager især facon de første 4 måneder, og det betyder også, at det især er her man kan gøre en forskel... derfor er det vigtigt, at I aktivt forsøger at hjælpe jeres datter til en rund hovedfacon nu. Det betyder dog ikke at løbet er kørt, hvis hun først bliver 4 måneder, sådan er det ikke, men det betyder, at det er godt, at I allerede er opmærksomme fordi det faktisk kan være med til at gøre en forskel :)

Jeg håber, at I kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

6. september 2017 | Udvikling | 15 mdr.

Vuggestue start og gråd

Hej Helen Nu er det 1 måned siden at min søn startede i vuggestue, og han...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Hænger på armen hele tiden

Hej Helen Skriver ift. min dreng August på 11. måneder. (Født 2 måneder for...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2017 | Udvikling | 15 mdr.

Normal udvikling? Meget pjevset og går endnu ikke

Kære Helen, så er det blevet min tur til at skrive og bede om din hjælp...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Adfærd 16 mdr

Kære Helen, Tak for god hjælp i din brevkasse. Nu skriver jeg igen,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annoncer

Annonce