Annonce

Annonce

Svar: Motorik - 19 mdr.


10. december 2017

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din dreng er rigtig godt med motorisk - han løber hurtigt, han går både op og ned af trapper, han hopper i jeres seng, kravler op og ned af sofaen og sin høje stol.. der er rigtig godt gang i ham - så dejligt!

Når han stopper op eller bliver forskrækket, når børn kommer løbende imod ham eller forbi ham, så kan det sagens være usikkerheden omkring, hvorvidt de løber forbi eller vil ramme ham, og jeg tænker, at det er helt fint, at han derfor stopper op. Det kan naturligt virke voldsomt når børn løber omkring en og når man ikke er mere end 1.5 år gammel, så skal der ikke ret meget til, før man bliver væltet omkuld - og måske har han prøvet det et par gange og har derfor fået en erfaring med sig om, at det er bedst at stå helt stille i disse situationer...

Du nævner dog, at han er glad for at gynge, men at han ikke er glad for at ligge i sin snurre... Har han haft problemer med sine ører? Hvis han har haft kronisk mellemmørebetændelse, så kan det nogle gange give lidt udfordringer med balancen - det tror jeg ikke umiddelbart, at din dreng har ud fra det du fortæller, men der er ikke spor i vejen for, at du prøver at styrke ham lidt på dette område.

Måske kan du lægge et tæppe ned i den snurre i har, så den bliver lidt mere blød og sengeagtig for ham at ligge i - og han så måske vil synes, at det er lidt sjovere/rarere...

Det er rigtig godt, at han er glad for at gynge, men prøv også at vende ham på hovedet. Du kan evt. lægge ham på ryggen af dine lår imens du sidder på gulvet. Hans hoved skal vende væk fra din krop og hans ben skal strækkes op af dig. Her kan du så hjælpe ham med at ...


Annonce

... løfte benene hen over hovedet, støtte ham omkring skuldrene og lade ham selv slå en baglæns koldbøtte.

Måske kan han også slå koldbøtter i jeres arme. Her skal han selv klatre op af jeres ben, imens I holder ham i hænderne, og når han så er klatret op til omkring jeres talje, så strækker han benene op og snurrer rundt imens I holder ham - og lander på jeres underkrop (eller langsomt på gulvet), stadig med jer i hænderne... Det kræver lidt mere øvelse, og det er vigtigt, at du hele tiden har rigtig godt fat i ham. Man kan kalde disse koldbøtter for "koldbøtter i luften" - og du skal naturligvis kun gøre noget, som både du og han er tryg ved og føler jer parate til :)

Rigtig koldbøtter på gulvet vil han måske kunne starte på i 2 års alderen, nogle børn er først parate, når de er ældre...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Du nævner, at du er i tvivl om hans kropsbevidsthed. Her kan det være en rigtig god idé, at du giver ham massage. Det vil sige at han skal ligge på sin dyne og det skal naturligvis være varmt og rart, og så kan du massere, trykke, stryge og bevæge dine hænder på hans krop - hele kroppen igennem. Du kan også prøve med en fjer, fordi det giver en helt anden fornemmelse af kroppen. Du kan med fordel sætte ord på alle de steder du berører - pandeben, øjesten, næsetip, mundelip, hageflip... mave, arme, fingre, tæer... så han også lærer disse betegnelser og på den måde også får styrket sit sprog :)

Du kan overveje, om I måske skal gå til noget rytmik og bevægelse, gymnastik, svømning (plask og leg) eller lignende. Der findes mange muligheder også for børn i jeres drengs alder.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre :)

Fortsat held og lykke - og rigtig god jul!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

26. september 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Adfærd 16 mdr

Kære Helen, Tak for god hjælp i din brevkasse. Nu skriver jeg igen,...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2017 | Udvikling | 13 mdr.

Hysteriske anfald ved spisetid

Hej Helen :-) Min ellers så glade dreng på 13 måneder, er begyndt at få...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2017 | Udvikling | 8 mdr.

Må vi gå med hende?

Hej Helen, Jeg skriver fordi, jeg synes det er svært at finde en balance i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. oktober 2017 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Opstart i ny dagpleje og nye rutiner

Kære Helen Vores søn på 2 år og 2 måneder skal desværre skifte dagpleje, da...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annoncer

Annonce