Annonce

Annonce

Svar: Mor syg - nærmest forelsket i mor


3. august 2017

Kategori:
Alder:
8 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære fortvivlede mor

Tak for dit brev og fine beskrivelse :) Og lad mig starte med at sige, - hvor er det dejligt at jeres dreng er så glad for sin mor, han har ganske givet en rigtig dejlig, sød og omsorgsfuld mor :)

Børn går i gennem forskellige stadier i deres udvikling, og det er helt normalt, at børn i 3-5 års alderen kan blive forelsket i den forælder, som har det modsatte køn. Piger vil giftes med far, og drenge vil giftes med mor.

Sigmund Freud, psykoanalytiker, beskrev denne fase for 100 år siden, han kaldte det den ødipale periode eller ødipuskomplekset og beskrev, hvordan piger ville være forelskede i deres far og ville gøre alt for at have far for sig selv... og drenge ville være tilsvarende forelsket i deres mor og opfatte far med jalousi, far ses som en rival til mors kærlighed...

Nogle børn siger det direkte "jeg vil giftes med dig, når jeg bliver stor". Nogle børn sætter også ord på deres følelser "jeg elsker dig", "jeg kan ikke lide far" eller "du er sød, far er dum" eller lignende - og det handler om, at jeres dreng forsøger at "udkonkurrere far", som en naturlig del af sin udvikling.

Det bedste du kan gøre er at vise ham, at du naturligt er der for ham og også elsker ham. Og så skal du også vise ham både med ord og med dit kropssprog, at du også elsker far, og at der er kærlighed nok til jer alle i jeres familie. Ligesom far skal anerkende, at jeres dreng er rigtig glad for mor, og sætte ...


Annonce

... ord på, at han (far) også elsker mor, men at der naturligt også er plads til ham (jeres søn) - igen, at I kan lide alle i familien :)

Selvom jeres dreng afviser sin far, så er det vigtigt, at han ikke oplever, at far trækker sig. Hvis han mærker dette, så kan I risikere, at han vil afvise far mere og mere, for at undersøge, hvilken reaktion han kan få fra far. Hvis jeres dreng direkte siger til far, at han ikke kan lide ham, så er det vigtigt, at far ikke begynder at spørge ind til hvorfor eller begynder at diskutere dette, men at far i stedet forsøger at lade det passere og i stedet holder fast i, at far altså stadig godt kan lide jeres dreng. Så jeres dreng igen og igen mærker, at I begge to rigtig gerne vil ham :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan også være en god idé at far og søn en gang imellem laver noget samme, som er for dem, og hvor mor ikke kan være med. Laver noget for "drengene". Så de to har noget sammen. Det kan være alt lige fra at vaske bil sammen, cykle en tur sammen til at lave noget fast sammen f.eks. gå til svømning sammen. Netop svømning kan være godt, fordi man er fysisk tætte i vandet, og bliver det for voldsomt, så er far der til at trøste og betrygge, ligesom der ligger en del omsorg i at få hjælp til at blive omklædt, få vasket hår osv. I kan evt. finde et svømmehold om aftenen eller i weekenden, hvor far er med i vandet i hvert fald til at starte med :)

Jeg håber, at du / I kan bruge disse tanker lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

6. september 2017 | Udvikling | 15 mdr.

Vuggestue start og gråd

Hej Helen Nu er det 1 måned siden at min søn startede i vuggestue, og han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2017 | Udvikling | 8 mdr.

Konstant utilfreds

Kære Helen. Jeg skriver til dig igen da jeg er ved at være ret bekymret for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. august 2017 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Sprog - 2 år, 2 mdr.

Kære Helen Tak formen rigtig god brevkasse. Vi har før haft glæde af dine...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Hænger på armen hele tiden

Hej Helen Skriver ift. min dreng August på 11. måneder. (Født 2 måneder for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod

Man har fundet ud af at Navlestrengsblod indeholder blod-stamceller. I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen.

Det mest anvendte idag er knoglemarvsceller, men celler fra navlestrengsblod er også meget interessante. De er ikke helt så specialiserede som stamceller fra knoglemarven, men det er let at...

Læs mere i Babylex

Tommelfinger

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten øver det sig i at sutte på finger. Derfor er det ikke unaturligt at små børn ofte ses ligge og sutte på deres finger.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed.

Det er dog stadig vigtigt at barnet får den opmærksomhed og tryghed som det har behov for og ikke kun...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Det går rigtig fint med Emilie, hun er blevet supergod til at sove i barnevognen og sover nu 2 lure om dagen på ca. 2-3 timer, så det er skønt - tak for dit forrige råd :o)

Hilsen Emilies forældre


Annoncer

Annonce