Annonce

Annonce

Svar: Hopper i barnevognen


28. juni 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej Kris

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at din dreng er rigtig godt igang motorisk og har fundet ud af, at han kan bruge sin ben, støde fra, hoppe og dermed få barnevognen til at bevæge sig - og det synes han naturligt er rigtig sjovt :)

Det lyder også som om, at han er ved at finde ud af, at han på denne måde kan kommunikere med dig. Altså at han, når han hopper, får en reaktion fra dig, at du kommer hen til ham, kikker på ham, snakker med ham osv. Og det er rigtig godt, at han på denne måde begynder at kunne skabe bevidst kontakt med dig :)

Og så tænker jeg også, at det måske handler om, at han lige nu har lidt energi, som han har brug for at komme af med, før han er parat til at sove. Mange børn har brug for at trille, tumle rundt, forsøger at komme op i kravlestilling, forsøger at rejse sig osv. flere gange, når de bliver lagt i seng. Det hører med til den store udvikling, som han går igennem og det er helt okay, at han på den måde kommer af med lidt overskudsenergi. Han er glad, hygger sig og falder i søvn inden for 10-15 minutter, så det lyder helt fint.

Jeg synes ikke, at du skal begrænse hans lyst til at bruge sig selv - heller ikke hans hoppen i barnevognen. MEN, du skal naturligvis sikre dig, at han har barnevognssele på, og at den sidder korrekt, så han ikke kan rejse sig for meget og ryge ud over kanten af barnevognen. Du skal også sikre dig, at vognen er bremset på alle hjul, så vognen ikke pludselig ...


Annonce

... triller eller bevæger sig for meget, når han ligger uroligt og hopper rundt. Det er vigtigt, at han ikke kan komme til skade i sin vogn, og det må naturligvis ikke være så voldsomt, at vognen risikerer at vælte... Hvis det er tilfældet, så vil det være rigtig godt, hvis du kan aflede ham, så han begynder at få en ny vane før han skal sove :)

Det vil også være rigtig godt, hvis du kan hjælpe ham med at bruge sig selv så meget motorisk som muligt, når han har sine vågne og aktive perioder. Det vil være rigtig godt, hvis du stadig kan lade ham ligge på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet, at han triller, kan øve sig i at krybe, kravle, støde fra med benene, få fat i sine tæer osv. Og derudover må du gerne lade ham hoppe på dit skød, så du stimulerer hans lyst til at hoppe. Det anbefales ikke med en hoppegynge, men han må meget gerne hoppe på dine lår :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Jeg ved ikke, om I bruger en skråstol, men jeg vil lige nævne, at han helst ikke sidde i skråstol eller lignende, som også hopper, når han støder fra og spænder mavemusklerne. Han må gerne sidde i højstol, når han spiser og skal også sidde i autostol, når I kører, men ellers er det godt, at han stadig er rigtig meget på gulvet og øver sig der. Jo mere du kan stimulere ham motorisk i hans vågne og aktive perioder, jo mindre vil han måske føle behov for at hoppe, når han bliver lagt til at sove...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke med ham:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Jeg har en dreng på to år

Kære Helen. Tak for din mail og tak for de rigtig gode råd sidste gang, hvor...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Basker med armene

Hej Helen Er nød til at udtrykke en bekymring, som er kommet på det sidste....

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Udvikling | 11 mdr.

Rykker hår ud af hovedet

Hej Helen Min dreng bliver et år i april og han virker umiddelbar til at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan, og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere. Føder du mellem uge 37+0 og 41+6 siger man, at du har født til tiden.

Mange kvinder oplever plukveer i graviditeten. Det er sammentræninger af musklerne i livmoderen, og det er måden, at livmoderen forbereder sig til fødslen på. I starten er disse sammetræninger uregelmæssige, men i takt med at fødslen nærmer sig, bliver sammentrækningerne mere...

Læs mere i Babylex

Appetit

Børns appetit varierer meget. Nogle gange spiser barnet meget i løbet af en dag og andre gange betydeligt mindre.

Det er helt i orden, så længe barnet trives, er aktivt og hverken bliver for tyk eller tynd. Og som udgangspunkt må du tro på at dit barn har en naturlig evne til at spise, når de tilbydes mad og til at sige fra, hvis det ikke har behov for mere.

Når man ammer ved man aldrig hvor meget barnet egentlig får og her må man tro på at hvis der kommer noget ud...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce