Annonce

Annonce

Svar: Sprog og gå med hånd - 10 mdr.


23. juni 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære L

Tak for dit brev :)

Det lyder som om, at der er rigtig godt gang i jeres dreng, han lyder til at være rigtig godt med både motorisk og sprogligt, hvor er det bare dejligt :)

Det er rigtig godt, hvis I fortsat lader jeres dreng kravle, så han bevæger sig rundt med krydskoordinerende bevægelser, men da han nu er begyndt at rejse sig og stå frit på gulvet, så er der ikke langt til at begynde at tage det første skridt.

Det at lære at gå har forskellige faser:

1. I første fase trækker barnet sig op ved tremmerne i sengen, eller møblerne i rummet, herefter bevæger barnet sig fra side til side, ved hele tiden at holde fast med hænderne og flytte sine fødder.

2. I anden fase bruger barnet kun sine hænder til at holde balancen med og har derved langt mere styrke i sine ben og fødder. Barnet flytter ofte hånd over hånd og kan når det er sikkert nok, begynde at flytte en fod og en hånd af gangen.

3. I tredie fase øver barnet sig i at bevæge sig fra f.eks. et møbel til et andet. Endnu kun møbler, hvor barnet med sikkerhed kan nå det ene før det andet slippes.

4. I fjerde fase forsøger barnet at gå imellem møblerne uden støtte. Det vil sige slipper et møbel og bevæger sig hen til et møbel som er lidt uden for rækkevidde, tager et enkelt skridt og får fat i næste møbel. På dette tidspunkt kan barnet også stå op frit på gulvet uden støtte.

5. I femte fase vakler barnet forsigtigt og selvstændigt to eller tre skridt imellem møbler eller personer. Der er dog fortsat behov for støtte til at gå længere end dette.

6. I sjette fase begynder barnet at gå helt selvstændigt.

Det lyder som om, at han ligger et sted mellem 3. og 4. fase og det er rigtig godt gået, når man kun er 10 måneder gammel. Og I skal naturligvis støtte ham i den udvikling, som han er så godt igang med. Derfor må I godt holde ham i hånden, og lade ham stå og prøve at tage et par skridt ved jeres hænder - men det vil være endnu bedre, hvis I prøver at placere jer selv og jeres møbler, så han begynder at kunne gå lidt langs tingene og mellem jer.

Hvis I holder ...


Annonce

... ham i hænderne, så han har armene over hovedet, så er det faktisk sværere for ham at gå, fordi han så ikke kan bruge sine arme til at holde balancen. Kan I derimod holde ham om livet og lade ham gå et par skridt mellem mor og far, imens I sidder på gulvet, så vil det være super. Og ved møblerne kan han øve sig i at gå sidelæns, finde balancen, forsøge sig igen - hele tiden fornemme sin egen styrke og balance, til han til sidst tør tage et par skridt ud i verden på egen hånd :) Der er stadig masser af tid til at lære det :)

Og så skal I også være opmærksom på, at det vil være rigtig godt med bare tæer, skridsikre strømper eller kravlesko til ham, nu hvor han rejser sig og bevæger sig så meget omkring, som han gør. Det er vigtigt, at han kan stå fast på sine fødder...

Med hensyn til sprog, så lyder det helt rigtigt, det du fortæller. Hvis I generelt er gode til at sige f.eks. mor i hverdagen og han hører dette tit i forbindelse med dig, så vil han naturligt forsøge at sige dette og f.eks. sige "buar" til dig og det samme med far, som han måske vil udtale "bar" :) Med den alder han har, vil det være naturligt, at han begynder at imitere forskellige lyde.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det betyder, at han nu også vil kunne bruge ordet "mam" som udtryk for, at han er sulten, eller at maden smager godt eller giver udtryk for, at han forstår, at det nu er spisetid.

Han vil også kunne imitere forskellige dyrelyde, hvis I har nævnt disse for ham mange gange, det kan være vov-vov, miau, rap-rap, pip-pip eller lignende. Ligesom han vil kunne begynde at forstå små opfordringer som "vinke", "klappe kage" eller "vise hvor stor han er", hvor han løfter hænder og arme op over hovedet og strækker sig.

Han vil også begynde at bruge forskellige lyde, fordi han ved, at han med disse lyde kan tiltrække sig din opmærksomhed. Han begynder på den måde at blive mere og mere bevidst om, at han kan bruge ord og sprog til at kommunikere, få dig til at se ham, reagere på ham :)

Det lyder således så fint, alt det du fortæller - rigtig meget held og lykke fortsat og nyd denne fantastiske alder :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

26. september 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Adfærd 16 mdr

Kære Helen, Tak for god hjælp i din brevkasse. Nu skriver jeg igen,...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2017 | Udvikling | 13 mdr.

Hysteriske anfald ved spisetid

Hej Helen :-) Min ellers så glade dreng på 13 måneder, er begyndt at få...

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2017 | Udvikling | 16 mdr.

Konflikter - 16 måneder

Kære Helen, Vores datter er nu 16 måneder og i en rivende udvikling. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


18. oktober 2017 | Udvikling | 8 mdr.

Må vi gå med hende?

Hej Helen, Jeg skriver fordi, jeg synes det er svært at finde en balance i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. oktober 2017 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Opstart i ny dagpleje og nye rutiner

Kære Helen Vores søn på 2 år og 2 måneder skal desværre skifte dagpleje, da...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce