Annonce

Annonce

Svar: 2. tigerspring / babys udvikling


27. marts 2017

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Jeanne

Stort tillykke med den lille pige og hvor dejligt at høre, at du har fulgt lidt med på sidelinjen og nu selv har fået lyst til at skrive til mig - velkommen til :)

Hvor lyder hun dejlig og sød jeres lille datter og til at være rigtig godt med i sin udvikling. Naturligvis bliver du stolt og glad - det er præcis sådan, det skal være :)

De berømte tigerspring, som du spørger til, ligger normalt omkring uge 5, uge 8, uge 12, 19, 26, 37, 46, 55, 64 og 75 uger... MEN det er ikke sådan at børns udvikling går i stå i de mellemliggende perioder, og børn er naturligt forskellige, så nogle gange passer perioderne ikke helt. Og ja - det er fordi hun hele tiden udvikler sig både motorisk og mentalt, at du nogle gange oplever hende mere tryghedssøgende end andre gange :)

Med den alder hun har nu, så vil hun være mere bevidst i sin kontakt. Hun vil lytte til din stemme, når du taler, begynde at pludre mere og mere i dialog med dig, og hun begynder at skelne mellem flere forskellige lyde. Hun vil reagere på din kontakt, din berøring og kan begynde at komme med små gurglelyde og grynt - ligesom hun mere og mere tydeligt vil vise sin tilfredshed eller utilfredshed med de ting, der sker og din måde at være omkring hende på.

Hun kan også se farver nu og begynder også at genkende former. Det betyder, at hun f.eks. vil genkende puslepuden, billedet der hænger på væggen osv. Og du vil kunne se, at hun fokusere sit blik mere og mere på genkendelige ting. Når du giver hende mælk, vil hun måske kikke på dig, men nogle gange vil hendes blik også vandre hen bag dig og hun vil ligge og kikke på lyspletten på væggen eller lignende, som hun genkender og derfor finder tryghed ved.

Hun vil begynde at få mere og mere rytme, hvor hun spiser, sover, vågner og er aktiv, spiser og sover igen - og det bliver derfor lettere for dig at komme ud af huset, trille ture med barnevognen, få handlet lidt osv.

Og så er hun begyndt at smile bevidst - så dejligt - det er lige til at få tårer i øjnene af:) Det helt nyfødte udtryk forsvinder - hun strækker kroppen mere ud nu, kan løfte hoved og skuldre fra madrassen, når ...


Annonce

... hun ligger på maven. Hun begynder at følge dig mere og mere med øjnene, kikker efter ting og vil stille og roligt have glæde af at ligge under et aktivitetsstativ, hvor hun kan kikke på tingene, der hænger over hende og måske forsøge at slå ud efter dem...

Det er super, at hun også er begyndt at komme hængerne i munden - også her er hun tidligt ude, og det er helt naturligt, at hun sutter på sine hænder. Du bør dog være opmærksom på, at hun ikke bør begynde at sutte bevidst på sin tommelfinger, for den vane kan godt hænge ved og den kan være svær at komme væk fra. Så hvis hun begynder at blive meget bevidst om dette, så kan det være en god idé at erstatte fingeren med en sut. Det kan være svært at komme væk fra at sutte på tommelfinger, fordi den jo altid er ved hånden... :) Men som sagt er det helt naturligt, at hun begynder at sutte på sine hænder nu.

Når søvnen ændrer sig lidt lige nu, så er det fordi hun oplever verden mere og mere bevidst og får rigtig mange stimuli i løbet af dagen. Og det er svært at koble fra, samtidig med, at det giver ekstra drømmeaktivitet, når hun skal sove, så hun sover derfor også mere uroligt. Du vil sandsynligvis kunne se, at hun drømmer meget, når hun sover. Hun kan ligge og smaske, småklynke eller ligge og smile i søvne, ligesom øjnene kan køre under øjenlågene.. Det er helt normalt :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Hun er som sagt rigtig fint med i sin udvikling, og det lyder som om, at du gør alt det rigtige og gode. det er rigtig godt, at du lytter til hende og fornemmer, hvad hun har behov for - og så følger dette. Så når du fornemmer, at hun har brug for at mærke dig, brug for en beroligende hånd eller nogle gange blot brug for at sove tæt ved dig, så er det fint, at du følger dette.

Jeg vil anbefale dig at læse min bog "Helens bog om dit barns udvikling". I den beskriver jeg uge for uge og måned for måned, hvad det er der sker, hvordan barnet kommunikerer, sanser og oplever sin omverden, hvordan det sover, spiser, leger og hvilke udviklingsmæssige milepæle, der hører alderen til :)

Rigtig meget held og lykke :)

- og jeg glæder mig til at følge jeres lille familie videre frem!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Jeg har en dreng på to år

Kære Helen. Tak for din mail og tak for de rigtig gode råd sidste gang, hvor...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Basker med armene

Hej Helen Er nød til at udtrykke en bekymring, som er kommet på det sidste....

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Udvikling | 11 mdr.

Rykker hår ud af hovedet

Hej Helen Min dreng bliver et år i april og han virker umiddelbar til at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex

Navle

Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.

Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce