Annonce

Annonce

Svar: For mange aktiviteter / indtryk / sanser


27. februar 2017

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Der er stor forskel på både børn og voksne og dermed også forskel på, hvor meget aktivitet man har brug for.. Hvis man er meget udadvendt, ekstrovert i sin personlighed, så får man ofte energi af at være ude, være blandt andre mennesker. Det er skønt at være i byen, og det er skønt at have gæster.. Hvis man derimod er mere introvert i sin personlighed, så har man brug for at have tid derhjemme, brug for ro til at lade op og få energi igen... Og børn kan godt have forskellig personlighed, så nogle børn naturligt er bedre til at håndtere en masse aktiviteter, end andre børn er - og her er du nødt til at forsøge at finde ud af, hvordan jeres dreng trives bedst.

Og når det så er sagt, så vil jeg også sige, at de fleste børn i 3-4 måneders alderen vil have svært ved at håndtere, hvis I skal ud af huset dagligt, og det bliver det jo til, hvis det er babysang, svømning, mødregruppe og 2 x træning... For derudover skal du jo også op at handle, hente storesøster fra institutionen osv. Og jeg tænker, at du måske godt kan fornemme at det bliver for meget - og det er derfor, at du spørger :)

Med den alder han har nu, så begynder han at opfatte verden større. Han kan se længere, han fornemmer tydeligt rummet han er i. Han skelner mellem, om han er hjemme eller ude, han skelner mellem, om han er i favn hos mor, en fremmed og kan f.eks. blive rigtigt ked af det, hvis bedsteforældre ...


Annonce

... eller andre forsøger at holde ham. Det vil ofte være svært for børn i 3-4 måneders alderen at være i forsamlinger med mange mennesker og mange lyde - og man vil ofte opleve, at barnet kan protestere meget og blive rigtig ked af det, hvis barnet f.eks. skal gå fra arm til arm og alle vil "dikke-dikke", eller uroen forstyrrer barnets søvn, så hans søvn bliver afbrudt. Nogle børn bryder sammen og græder imens det står på - andre børn reagerer, når man kommer hjem og kan virke helt utrøstelige efterfølgende...

Jeg tænker umiddelbart, at træning kan du gå til, når far er hjemme, og kan passe jeres dreng. Træning er ikke noget, som jeres dreng behøver at være med til, og han har ikke brug for det - det er dit behov :) Han har bedre af lidt ro og nærhed derhjemme i de trygge og genkendelige rammer. Det vil også give far og søn lidt tid sammen, som vil være guld værd for dem begge, og hvor far netop får muligheden for naturligt at komme lidt mere på banen i forhold til jeres lille dreng.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Så når du nu spørger, så synes jeg, at du skal lade jeres lille dreng blive hjemme hos far, imens at du tager til træning :) Og hvis du vil træne lidt om dagen, så kan du gå nogle lange ture med barnevognen, så I får skabt lidt rytme, og så du på den måde hjælper ham til at sove en længere lur midt på dagen - samtidig med at du også selv bliver rørt lidt... :)

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

6. september 2017 | Udvikling | 15 mdr.

Vuggestue start og gråd

Hej Helen Nu er det 1 måned siden at min søn startede i vuggestue, og han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. august 2017 | Udvikling | 8 mdr.

Konstant utilfreds

Kære Helen. Jeg skriver til dig igen da jeg er ved at være ret bekymret for...

Læs hele brevet og Helens svar


7. august 2017 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Sprog - 2 år, 2 mdr.

Kære Helen Tak formen rigtig god brevkasse. Vi har før haft glæde af dine...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Dreng som er bange for mange ting + sengevæder

Hej Helen. Du får lige et brev mere herfra. Min store dreng på 5 1/2 er en...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2017 | Udvikling | 11 mdr.

Hænger på armen hele tiden

Hej Helen Skriver ift. min dreng August på 11. måneder. (Født 2 måneder for...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kostfibre

Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.

Müsli, rosiner og tørret frugt, samt pasta, ris og bælgfrugter indeholder også kostfibre.

I må prøve jer frem og hvis jeres barn ofte har meget løs mave, vil det være fornuftigt at se på kostens sammensætning.Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annoncer

Annonce