Annonce

Annonce

Svar: Tågang og fodtøj til baby


9. december 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Dorthe

Tak for dit brev :) Hvor er det dejligt at jeres datter er begyndt at gå så meget omkring på egen hånd - det giver lidt ekstra liv i huset, men det er jo helt som det skal være, og måske kan hun være med til at gå omkring juletræet i år, hvis I plejer at gøre det :)

Mange børn går på tæer i starten - og det er helt okay og helt naturligt, men det er vigtigt, at barnet stille og roligt kommer ned på flad fod, og du skal holde øje med, om hun kan det, og begynder at gøre det af sig selv. Hvis hun fortsætter med at gå på tæer, så kan der nogle gange ske det, at barnet bliver for stram i lægmusklen og i fodens sender, så det bliver sværere at komme ned på flad fod og hun dermed lærer sig at få forkert.. Her kan det være nødvendigt med en henvisning til en fysioterapeut, som kan give nogle øvelser, der kan udspænde hendes fødder/lægge og få hende ned på flad fod igen. Nogle gange vil man også ordinere børsteøvelser - her børster man barnets fodsåler med en speciel børste, for at give barnet en fornemmelse af at blive rørt på fodsålerne.

Derudover kan det, som du selv er inde på, nogle gange være en god idé med små skindsko, som kan stabilisere hendes fod og holde foden i en god og normal gåstilling. Det er vigtigt at disse sko, som ofte kaldes kravlesko eller prewalkers sidder godt omkring foden, de skal være lette, så de ikke er svære at løfte, og det vil være rigtig godt med en støvlette, ...


Annonce

... som støtter op omkring anklen og som har fast hælkappe. Kravlesko eller prewalkers har ofte skindskål, men prewalkers fås også med gummisål.

Og det vil netop være godt med en gummisål, når I skal ud. Det kan være en prewalker eller en begyndersko. Det vigtige er, at der ikke kan trække vand ind i skoen, når hun står på jorden og går lidt rundt - og den skal støtte godt omkring foden, enten lukkes med snørebånd eller med velcro. En rigtig vinterstøvle med lidt foer er naturligvis også en mulighed, men det vil være godt, at hun prøver dem på. Da hun ikke er ældre end hun er, så er det begrænset hvor tunge og stive hendes sko/støvletter bør være - ligesom det naturligvis nok er begrænset hvor meget I vil være ude, når det regner og sner...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Så det afhænger altså lidt af, hvad jeres behov er, hvor meget I skal ud og hvordan vind og vejr er, hvor I bor :) Hun kan godt have et par skridsikre skindfutter på indendøre, hvis du oplever at det er lidt fodkoldt, hvor I bor og strømpesokkerne ikke er helt nok. De fås også med skindfoer, så de er ekstra varme og så hun stadig kan stå fast. Hvis hun trives med strømpesokker med skridsikre dutter, så er det også rigtig fint.

Og så kan et par prewalkers eller begyndersko med gummisål være rigtig godt sammen med flyverdragten, når I skal ud og hun skal kunne stå og gå lidt på jorden :)

Jeg håber, at dette kan hjælpe dig lidt på vej - fortsat held og lykke med hende :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Prævention

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel, også selv om man ammer, så har man lyst til hurtigt at genoptage sexlivet er det en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Sålænge du ammer bør du ikke tage p-piller eller mini-piller fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter kvinden mod infektion....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annoncer

Annonce