Annonce

Annonce

Svar: Ståbræt


23. november 2017

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Hmm.. det er svært at sætte en præcis alder på hvornår børn har glæde af et ståbræt, og jeg vil naturligvis meget gerne dele lidt tanker med dig.

Det kan være praktisk i hverdagen med et ståbræt eller et søskendesæde, der kan sættes på barnevognen. Om man skal vælge det ene eller det andet afhænger af, hvor gammelt barnet er, hvor fysisk stor barnet er, og hvad barnevognen kan holde til. Nogle gange anbefales søskendesæder ikke til visse barnevogne, men det kan producenten oplyse.

Jo yngre barnet er, jo bedre er det ofte med et søskendesæde. Simpelthen fordi barnet så kan slappe mere af, sidde og følge med og stadig have en fornemmelse af at blive "kørt rundt", som barnet er vant til selvom lillebror ligger i vognen. Samtidig vil små børn - og børn på jeres ældste drengs alder, - have svært ved at forstå og aflæse trafikken, de har ikke farefornemmelse og kan hurtigt løbe ud på vejen - og hvis man har dem siddende på et søskendesæde, så er der lidt mere styr på dem :)

Jo ældre barnet er, jo bedre er det med et ståbræt, så barnet en gang imellem kan komme op og stå og blive kørt rundt og dermed få slappet lidt af i benene, men det er naturligvis ikke så afslappende som at kunne sidde ned. Der er lidt forskellige aldersangivelse på ståbræt - I må undersøge de forskellige modeller og høre, hvad producenten anbefaler. Nogen anbefales fra ca 2-4 år, andre først fra 3-5 år.

Jeg vil så også sige, at når først barnet bliver ...


Annonce

... 3-4 år gammel, så behøver barnet måske ikke stå eller sidde mere, men kan selv gå på sine ben - med mindre I går meget langt. Et alternativ kan også være at lade barnet cykle på en løbecykel eller lignende - det kan gøre det noget sjovere at bevæge sig og transportere selv, men det afhænger naturligvis af hvor trafikeret der er, hvor I bor.

Aldersmæssigt, så er jeres dreng altså lidt mellem de to ting - og i en alder af kun 1.5 år tænker jeg, at han sandsynligvis nok vil have mest glæde af et søskendesæde. Men det afhænger af, hvor meget han vejer. Mange søskendesæder går op til 15 kg. Senere kan det godt være fint med et ståbræt - men det afhænger naturligt af, hvor lange ture I går, og på hvilket tidspunktet af døgnet - og dermed af hvor træt han er, hvor meget overskud han har. Jo mere træt han er, jo sværere vil det være at få ham til at stå, når I triller tur...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Vær opmærksom på at du nogle gange med fordel kan købe brugt og dermed spare lidt penge netop på denne type udstyr :)

Hvis I generelt går meget, og du tænker, at storebror også skal have mulighed for at sove, når I bevæger jer rundt, så vil det være rigtig godt, at han kan komme til at ligge ned. Derfor vælger nogen at købe en tvillingevogn, hvor man kan have liften til den lille ny i den ene side og klapvognsdel til den ældste i den anden side... med knap 1.5 år mellem børnene, er det jo pseudotvillinger du får... bare en tanke :)

Håber du kan bruge dette videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Bleudslæt

Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.

Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annoncer

Annonce