Annonce

Annonce

Svar: Regntøj med foer eller termotøj


15. september 2017

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit fine spørgsmål :)

Der er ikke nogen faste regler eller retningslinjer for, hvad man skal vælge. Det er helt individuelt, men jeg vil naturligvis gerne dele lidt tanker med dig.

Du skal overveje, hvor meget din dreng har behov for regntøj eller tøj, der er vand- og vindtæt. Hvis I f.eks. cykler til og fra institutionen, så har han måske mere brug for regntøj, end hvis I kører i bil. Det samme gælder, hvis han er i en institution, som prioriterer udeliv fremfor indeliv, og børnene derfor er udenfor uanset vind og vejr...

Jeg er enig med dig i, at regntøj med foer kan give mere bevægelsesfrihed, og man kan købe regntøj med foer, der både er vandtæt, vindtæt og åndbart - og netop det sidste er vigtigt at tage med i betragtning. For problemet med regntøj er ofte, at det kan være svært at ånde tilstrækkeligt i det, så når regnbygen stopper, så bliver det hurtigt for varmt at have på, og så kan det være dejligt at have en termojakke under, så man kan tage regnjakken af. Regnbukser kan være praktiske, når børn leger ude og gynger, sætter sig på rutsjebaner, bruger løbecykler osv. som er blevet våde efter en regnbyge... men bukserne kan naturligvis også blive meget varme, hvis de ikke er åndbare.

En regnjakke med foer f.eks. fleecefoer, og som samtidig er vindtæt og åndbar, kan også være god at bruge som overgangsjakke, før I skifter til flyverdragt. På den måde kan den måske bruges i længere tid end en termojakke kan. Modsat, så kan termojakken, som du skriver, ofte også bruges som en overgangsjakke, fordi den er let og stadig luner lidt... Det afhænger egentlig også lidt af, hvordan vejret viser sig at være - nogle gange er efteråret jo meget koldt og man skifter hurtigt til flyverdragt, andre gange er efteråret mildt og der er behov for en overgangsjakke/dragt i længere tid, før man skifter til vinter-flyverdragten...

Regntøj er ofte enten lavet af Polyester eller Polyurethan ...


Annonce

... (PU). Hvis regntøjet er lavet af PU, så er det vandtæt, men ikke åndbart, og det bliver derfor hurtigt varmt, når solen kommer frem igen. Regntøj lavet af PU føles ofte lidt som gummi. Hvis regntøjet er lavet af polyester, så virker det mere stofagtigt og blødt, og det vil være mere åndbart, men ikke så vandtæt, som hvis det er lavet af PU...

Du skal altså vælge lidt mellem åndbarhed og vandtæthed - man kan desværre ikke rigtig få begge dele...

Derudover vil det være rigtig godt, at der er stropper på buskebenene, og stroppen skal du sætte under gummistøvlerne. På den måde sikrer du, at der ikke kommer vand ind i støvlerne. Hvis han har buskebenene inde i gummistøvlerne, så kan der løbe vand ned af benene og ind i støvlen.

Der skal også være elastik ved anklerne og ved håndledene, så der ikke trænger vand ind under ærmerne og benene.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det er også vigtigt, at der er reflekser på regntøj, så din dreng kan ses, selvom det bliver mørkt nu... Og derudover anbefales det, at du vælger regntøj, som ikke har snore i hætten. Det er vigtigt, at hætten kan sidde omkring hovedet, uden at blæse af.. men der bør ikke være snore, fordi det kan være farligt.

Når du vælger regnbukser, så anbefales det at du vælger en buks med smæk og seler. Det sikrer, at bukserne sidder højere, så han ikke bliver våd på maven. Det vil være godt, hvis der er elastik i taljen og ikke knapper, da han så kan slå sig på knapperne, hvis han falder...

Så... mange overvejelser at gøre sig omkring regntøj :) Du er nødt til at overveje, hvor meget han skal være ude i regnvejr, og hvad der tiltaler dig mest - åndbarhed eller vandtæthed. Og vurdere, hvor meget han reelt vil have brug for regntøj i hverdagen, ud fra, hvor meget I er ude, hvor meget han kommer ud i dagtilbuddet osv. Du kan også tale med personalet i vuggestuen om, hvad de foretrækker...

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Prævention

Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel, også selv om man ammer, så har man lyst til hurtigt at genoptage sexlivet er det en god idé at finde en brugbar præventionsform.

Sålænge du ammer bør du ikke tage p-piller eller mini-piller fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.

I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter kvinden mod infektion....

Læs mere i Babylex

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce