Annonce

Annonce

Svar: Svømmeudstyr til 2-årig


23. juli 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære glade mor

Tak for dit brev og spørgsmål, som jeg tror, der er lige så mange meninger om, som der er svømmeskoler og forældre... Nu er jeg jo ikke svømmeuddannet, så det er begrænset, hvor stor en viden jeg har, men jeg vil naturligvis gerne dele lidt tanker med dig.

Jeg har egentlig den holdning, at børn skal lære vandet at kende, ved at være i vandet med mor og far. Jo mere vi som forældre kan lege med vores børn i vandet, og netop gøre dem trygge ved vand, jo bedre er det. Så jo mere I kan svømme og bade med ham, hvor I holder ham og er fysisk tæt sammen med ham i vandet, jo bedre vil det være.

Og så har jeg også den holdning, at det bedste er, hvis barnet kan lære at svømme uden for mange hjælpemidler. Det er vigtigt, at vores børn lærer at balancere i vandet og får lidt fornemmelse af, hvordan kroppen egentlig fungerer i vandet. Når det er sagt, så kan der naturligvis være sikkerhedsmæssige hensyn, man er nødt til at tage - og hvor man derfor vil bruge en eller anden form for svømmehjælpemiddel, men stadig skal man naturligvis være i vandet sammen med mor og/eller far:)

Da jeg som barn skulle lære at svømme, så foregik det med svømmebælte og svømmeplade - og jeg er ikke en særlig god svømmer i dag, men det skyldes nok ikke dette;) Da mine piger var små, svømmede de med det man kalder for en "svømme noodle" eller en "svømme slange". Og de er begge dygtige svømmere i dag - men har også brugt timer i vandet sammen med deres far, og de er alle tre Padi Scuba Divers - så at være i vand, er noget mere naturligt for dem, end det nogensinde bliver for mig :)

Som ...


Annonce

... udgangspunkt må sikkerheden komme forud for at lære svømmeteknik. Så hvis barnet som hos jer "svømmer rundt i det store bassin", hvor I ikke har fat i ham hele tiden, så bør han have et fastsiddende svømmehjælpemiddel. Og her kan en god løsning være den hajfinne, du taler om. Den sidder fast på barnet, og hjælper med at holde barnet i overfladen. Han kan ligge vandret i vandet og lærer at bevæge sine arme og ben naturligt i vandet, den forstyrrer ikke hans balance...

Svømmevinger har jeg aldrig brudt mig om. For det første så gør de ofte ondt på armene, men samtidig lærer man også, at armene skal "sidde højt", når man er i vandet, og det skal ens arme jo ikke. Barnet lærer ikke at bruge armene naturligt til at holde balancen i vandet.

Svømmebælte hjælper barnet til at ligge mere vandret i vandet, hvilket er positivt. Men bæltet skal sidde godt på barnet, og ofte glider de rundt og passer dårligt, så de faktisk ikke fungerer, og så mister barnet balancen i vandet.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Svømmenoodles og svømmeplader er gode, når man skal lære at svømme rigtigt, finde balancen, finde ud af at glide rigtigt igennem vandet osv. men dur ikke som sikkerhed til en dreng på 2.8 år....

Jeg tænker, at en Swim Fin eller hajfinne er et godt valg til vandglade børn, som man samtidig gerne vil lære at bevæge sig frit i vandet.. Når jeg læser om forskellige svømmehjælpemidler, så lyder det som om, at det er anbefalingen nu. Det kan måske sammenlignes lidt med en løbecykel, der kan gøre det lidt lettere at lære at cykle på en rigtig cykel...

Håber du kan bruge disse tanker videre - rigtig meget held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Undertøj

Bomuld er behageligt, suger sved og kan vaskes ved høj temperatur. Det er en stor fordel så længe børn bruger ble, hvor det ikke kan undgås at der af og til kommer urin og afføring i undertøjet.

I vinterhalvåret kan det være en fordel at vælge undertøj af uld, da det varmer mere. Vær opmærksom på hvilken type uldundertøj du vælger. Noget uld kradser, hvor andet er meget mere blødt og behageligt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

1000 tak for dine altid gode råd, det har virkelig hjulpet os til at få styr på hverdagen.

Tak fra mor til dreng på 5 måneder.


Annoncer

Annonce