Annonce

Annonce

Svar: Sko til baby


7. juli 2017

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at jeres dreng er begyndt at bevæge sig mere og mere rundt på egen hånd, og det lyder som om, at det går fint med at gå - skønt :)

Der er forskel på prewalkers, men umiddelbart tænker jeg, at du sagtens bruge hans prewalker som udendørssko, indtil den butik du helst vil købe sko i åbner 1. august :) Det er sandsynligvis ved at være tid til at skifte, hvis han har haft sine prewalkers siden 10 måneders alderen, så de kan godt bruges de sidste ca. 2.5 uge udenfor - det lyder til at være helt fint :) Så har han sikkert slidt dem op...

Når du skal vælge begyndersko, så vil det ofte være en god idé med en lille støvlet, som kan spændes fast om foden med snøre eller velcrolukning. Det sikrer, at du kan tilpasse den, så den ikke strammer, men heller ikke sidder for løst. Derudover bør den have en form for let gummisål, så han kan have dem på udenfor, selvom græsset eller vejen er våd.

Det er vigtigt, at skoene er forholdsvis lette, så han kan løfte fødderne uden større problemer. Det er også vigtigt, at skoene passer i bredden til hans fod, og det kan godt ændre sig i takt med at han bliver ældre, begynder at gå mere osv. Skoene bør også have en fast hælkappe, så de sidder fast omkring foden på ham.

Nogen vælger også en babysandal her til sommer, fordi den giver luft til tæerne, hvis det er varmt... Det vil være godt, hvis sandaler også har en lukket tå, så hans tæer er beskyttet, når han går og kravler rundt.

De første sko er ofte lavet af helt blødt skind, de har ofte også lidt ...


Annonce

... stødabsorberende egenskaber og så er de indvendigt konstrueret, så de passer til babys fod - børn under 2 år har meget bløde knogler og meget fedtvæv - og de har næsten ingen svang, de ser "platfodet ud". Derfor skal man købe sko, som er med en lige læst, og uden svangstøtte, men som er bygget op, så sålen følger barnets fods naturlige form.

Jeg synes det er en god idé at købe de første sko i en forretning, hvor du kan få hjælp til at finde den rette model og blive guidet igennem, hvad du skal lægge mærke til og være opmærksom på. Hvis han prøver forskellige modeller, så vil du kunne se forskel og selv få en fornemmelse for, hvad der er rart for ham at have på, og hvad der passer til ham. Nogle børn har en høj vrist, andre har en lav vrist - og man kan ikke vurdere, hvad der vil være de rigtige sko for ham, før han får dem på. Måske vil han også selv give sin mening til kende - du vil måske opleve, at nogle sko vandrer han problemfrit rundt i, andre protesterer han voldsomt over...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Der findes mange rigtig gode skoforretninger, der sælger børnesko, og hvor du kan få en god vejledning :) Og personligt ville jeg købe de første sko i en forretning, hvor de ved noget om babyfødder og babysko :)

Med hensyn til de sneakers du nævner, så kommer det meget an på, hvordan de er lavet, og hvor meget støtte de giver. Der findes også her rigtig mange forskellige modeller, så også her er du nødt til at lade din dreng prøve dem og vurdere hver enkelt model :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - rigtig meget held og lykke med projekt "køb nye sko" :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex

Fødetaske

En fødetaske er den taske, som du skal bruge imens du er på hospitalet. Uanet om du skal føde ambulant eller være på barselsgangen i flere dage, så er det rart at have lidt ting pakket og parat.

Det kan være rart at du har dine egne toiletartikler, shampoo, børste, tandbørste, hårelastikker osv. men derudover så er det også rart at have en morgenkåbe med, en god ammebh og noget løstsiddende tøj, så du ikke behøver rende rundt i netunderbukser på gangene.

Far kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annoncer

Annonce