Annonce

Annonce

Svar: Overtøj til baby 10 måneder


26. februar 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Det lyder rigtig fint med en uldkøredragt og uldfutter og uldhue - når du mærker ham i nakken, så virker han varm og tør, og det er netop udtryk for, at hans påklædning passer til årstiden og ham :) Hvis han var våd og svedig i nakken, så var det tegn på, at han havde for lidt tøj på. Hvis han var kold i nakken, så skulle han have mere tøj på.

Man kan sagtens bruge flyverdragter til små børn, der findes flyverdragter beregnet til babyer, som er lavet i f.eks. blødt dun-materiale som babyen fint kan sove i. Ofte har disse flyverdragter dobbelt lynlås, så de er lette at åbne og lægge babyen ned i, ligesom de kan have dunfutter og luffer, der kan knappes af og på. Det fungerer fint :)

Det lyder også rigtig fint med en ulddragt - den er blød og holder ham varm over hele kroppen, både på benene og på overkroppen. Men med den alder din dreng har nu - og med foråret, som vi går i møde, så tænker jeg at på sigt vil det være rigtig fint, at du køber ham en lille blød jakke, som han f.eks. kan have på, når du handler i Netto, og han skal sidde i indkøbsvognen :) Jakken kan være vindtæt og have almindeligt foer eller fleecefoer - nogle gange kan man købe jakker, hvor foret kan tages ud, så jakken kan bruges i længere tid, i takt med at det bliver varmere i vejret... Det er en god idé at vælge en jakke med lynlås/åbning foran (ikke anorak), fordi du så kan åbne den, når I er i butikken, hvis han får det for varmt...

Hvis han er i dagpleje/vuggestue eller skal i løbet af de næste par måneder, så kan det også være en god idé med softshell tøj, regntøj eller termotøj. Du kan tale ...


Annonce

... med dem om, hvad de foretrækker. Det kan være et par overtræksbukser og så en jakke til - og jakken kan du så bruge i hverdagene - bukserne kan være praktiske, hvis han kravler rundt på jorden, skal prøve at hoppe i vandpytter osv....

Du skal prøve at se lidt på, hvad du selv har på. Og naturligvis medtænke, at han stadig er så lille, at han ikke registrerer og ikke siger til, hvis han fryser, samt at han måske ligger meget stille, når han ligger... Men din egen påklædning kan være en god rettesnor. Det betyder, at de dage, hvor du selv tager den ekstra tykke vinterfrakke på, halstørklæde, hue og handsker - så vil han også have brug for mere tøj for at holde sig varm. Men når du begynder at skifte vinterfrakken ud med en forårsjakke, en tyk trøje eller lignende. Når du ikke længere har brug for halstørklæde, hue og handsker, så er det ofte også tid til at lette lidt på din drengs påklædning :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Og med den alder han har, så kan han stille og roligt godt begynde at have et par lange bukser på og så en jakke, så han f.eks. kan sidde i indkøbsvognen, når I handler. Han behøver ikke være i en pose eller i en sovedragt, og turen fra bilen og ind i butikken er forholdsvis kort. Men i barnevognen, når han skal sove ude, er det stadig rigtig godt med soveposen omkring ham, så han ligger dejligt puttet :)

Og når han begynder at rejse sig, tage sine første skridt ud i verden, skal til at gå lidt rundt udenfor.. så skal han også have sine første sko.. Så i løbet af de næste måneder, så sker der altså nye ting i forhold til påklædning :)

Håber du kan bruge dette videre - og rigtig god shopping :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce