Annonce

Annonce

Svar: Påklædning i barnevogn


15. november 2014

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Jonahs mor

Tak for dit brev :)

For at det ikke skal blive alt for dyrt i indkøb, så tænker jeg, at det vil være en rigtig god idé, hvis din dreng kan sove i samme dragt derhjemme som i vuggestuen…

Du fortæller, at han nu er ved at vokse ud af sin drømmepose, og at den derfor ikke lukker sig omkring hans overkrop. Han er dog glad for den og det lyder helt fint fortsat at bruge den som en kørepose. Du fortæller også, at han i vuggestuen sover med en dyne, som han let får sparket af sig. Jeg tænker derfor, at din dreng har brug for en flyverdragt eller sovedragt.

Nu hvor han er 15 måneder, vil han naturligt være mere ude, lege på legepladsen, begynde at gå rundt osv. Og måske kan du ligefrem bruge samme dragt, som han også skal lege i - men det afhænger naturligt af, hvor våd og mudret han risikerer at blive, for han skal ikke lægges til at sove i vådt tøj. Så er det bedre, at han efter at have været på legepladsen kommer ind, får mad, får skiftet ble og puttes i en sovedragt, før han så lægges til middagslur.

En overgangsdragt til at sove i, kan godt være lavet af uld eller fleece, men når det bliver rigtig koldt og ruskende, vil det sandsynligvis være nødvendigt med en mere foret dragt, som er vind og vandtæt (vandskyende). Det kan være en fordel, hvis hætten kan tages af, så han ikke skal ligge på en hue - modsat hvis det er rigtig koldt, kan det også være rart med hætten uden på huen, når han skal sove - det afhænger af, hvor varmt han virker til at have det. Han afgiver jo en stor del af sin varme fra hovedet…

Du skal også vælge ...


Annonce

... en dragt, hvor der ikke er for mange spænder, knapper, lynlåse eller lignende, som kan irritere ham, når han skal ligge og sove i dragten. Dragten skal virke blød og "dyneagtig". Det er som du selv nævner vigtigt, at dragten er behagelig at sove i:)

Man kan overveje, om han vil have mest glæde af en heldragt eller et par smækbukser med en jakke. En heldragt har den fordel, at det ikke "trækker ind", når han leger ude, hvor fordelen ved en todelt dragt er, at når han sover under dynen, som han måske ofte sparker af, så har han stadig tøj nok på, hvis han har både bukser og jakke på - men når han sover i sin kørepose derhjemme, så behøver han nok kun at sove med jakken på, da posen jo holder ham fint varm omkring benene.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes, du skal prøve at spørge i institutionen, hvad de foretrækker at putte børnene i, når de skal sove ude om vinteren. Spørg også om de mener, at han vil have brug for to dragte - en dragt til udeleg og en dragt til søvn. Det er en god idé at bruge deres erfaringer og gode råd.

Og så kan det generelt være en god idé at sætte sig ud i haven på en havestol, der hvor du planlægger at stille barnevognen - og så prøve at vurdere, hvor meget tøj du selv ville have brug for - er det fint med en trøje, har du brug for en jakke under dynen, bliver du kold på benene osv. Og naturligvis medtænke, at han jo ligger stille, når han sover og derfor lettere kan komme til at fryse… Det vil ofte være nødvendigt med både hue, handsker og også et par lune futter på fødderne...

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemme fødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der er mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere rolig, du og...

Læs mere i Babylex

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annoncer

Annonce