Annonce

Annonce

Svar: Påklædning i barnevogn


15. november 2014

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Jonahs mor

Tak for dit brev :)

For at det ikke skal blive alt for dyrt i indkøb, så tænker jeg, at det vil være en rigtig god idé, hvis din dreng kan sove i samme dragt derhjemme som i vuggestuen…

Du fortæller, at han nu er ved at vokse ud af sin drømmepose, og at den derfor ikke lukker sig omkring hans overkrop. Han er dog glad for den og det lyder helt fint fortsat at bruge den som en kørepose. Du fortæller også, at han i vuggestuen sover med en dyne, som han let får sparket af sig. Jeg tænker derfor, at din dreng har brug for en flyverdragt eller sovedragt.

Nu hvor han er 15 måneder, vil han naturligt være mere ude, lege på legepladsen, begynde at gå rundt osv. Og måske kan du ligefrem bruge samme dragt, som han også skal lege i - men det afhænger naturligt af, hvor våd og mudret han risikerer at blive, for han skal ikke lægges til at sove i vådt tøj. Så er det bedre, at han efter at have været på legepladsen kommer ind, får mad, får skiftet ble og puttes i en sovedragt, før han så lægges til middagslur.

En overgangsdragt til at sove i, kan godt være lavet af uld eller fleece, men når det bliver rigtig koldt og ruskende, vil det sandsynligvis være nødvendigt med en mere foret dragt, som er vind og vandtæt (vandskyende). Det kan være en fordel, hvis hætten kan tages af, så han ikke skal ligge på en hue - modsat hvis det er rigtig koldt, kan det også være rart med hætten uden på huen, når han skal sove - det afhænger af, hvor varmt han virker til at have det. Han afgiver jo en stor del af sin varme fra hovedet…

Du skal også vælge ...


Annonce

... en dragt, hvor der ikke er for mange spænder, knapper, lynlåse eller lignende, som kan irritere ham, når han skal ligge og sove i dragten. Dragten skal virke blød og "dyneagtig". Det er som du selv nævner vigtigt, at dragten er behagelig at sove i:)

Man kan overveje, om han vil have mest glæde af en heldragt eller et par smækbukser med en jakke. En heldragt har den fordel, at det ikke "trækker ind", når han leger ude, hvor fordelen ved en todelt dragt er, at når han sover under dynen, som han måske ofte sparker af, så har han stadig tøj nok på, hvis han har både bukser og jakke på - men når han sover i sin kørepose derhjemme, så behøver han nok kun at sove med jakken på, da posen jo holder ham fint varm omkring benene.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg synes, du skal prøve at spørge i institutionen, hvad de foretrækker at putte børnene i, når de skal sove ude om vinteren. Spørg også om de mener, at han vil have brug for to dragte - en dragt til udeleg og en dragt til søvn. Det er en god idé at bruge deres erfaringer og gode råd.

Og så kan det generelt være en god idé at sætte sig ud i haven på en havestol, der hvor du planlægger at stille barnevognen - og så prøve at vurdere, hvor meget tøj du selv ville have brug for - er det fint med en trøje, har du brug for en jakke under dynen, bliver du kold på benene osv. Og naturligvis medtænke, at han jo ligger stille, når han sover og derfor lettere kan komme til at fryse… Det vil ofte være nødvendigt med både hue, handsker og også et par lune futter på fødderne...

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden.

Temperaturen kan stige pludseligt, og når temepraturen stiger for hurtigt kan temperaturreglueringscenteret i hjernen ikke følge med og kramperne opstår.

Når barnet har krampe vil det evt. udstøde et lille skrig, rulle med øjnene, spænde i hele kroppen, blive stiv som en flitsbue og/eller ryste i arme og ben.

Har man set et epileptisk anfald, så ligner det dette og det kan virke...

Læs mere i Babylex

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annoncer

Annonce