Annonce

Annonce

Svar: Sove i voksipose


30. oktober 2014

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er korrekt, at mange børn sover med mindre tøj i voksiposen, end hvis de sover under en almindelig dyne. Barnet ligger ofte så godt puttet og materialet er på en måde, som gør at barnet har det dejligt varmt.

Generelt tænker jeg, at man skal prøve at sige til sig selv "hvor meget tøj ville jeg have brug for?" og medtænke, at barnet jo ligger stille, og at der kan være kuldeindfald fra jorden. Hvis du selv sætter dig på en havestol - hvor meget tøj, har du så brug for? Vil du tage en trøje på under din dyne, eller vil det være nødvendigt med en dunjakke. En dunjakke sammen med en dundyne vil nok virke voldsomt og umiddelbart kun være til, når det er rigtig koldt, snevejr og frost…

Og lige nu, hvor temperaturen ofte er mellem 0-10 grader, så lyder det umiddelbart rigtig fint med en trøje. Du kan naturligvis også overveje om hun vil have glæde af en sovedragt. En sovedragt kan f.eks. være en heldragt i uld eller fleece - og det er måske dette jeres dagplejer mener, når hun siger en dragt, som kan bruges, når det bliver koldere. Der behøver ikke være tale om en flyverdragt.

Det kan også være, at jeres dagplejer tænker, at med den alder jeres datter har, så vil hun have brug for en rigtig flyverdragt, fordi hun begynder at lege mere ude, og at hun til vinter skal kunne komme med ud at lege i ...


Annonce

... snevejr, kælke osv. og her vil have brug for en flyverdragt, der passer til det kolde, fugtige vejr og som er vindtæt - og hvor nogle af de andre børn så ofte bliver puttet i deres flyverdragt og med en almindelig sommerdyne på sig, så vil jeres datter måske have brug for en tyndere sovedragt i sin voksi…

Og så kan det også være, at jeres dagplejer tænker, at jeres datter nu er så gammel, at hun ikke på samme måde putter sig i sin voksipose. Hun ligger måske ikke længere helt så stille og vil naturligt tage armene op, sove med posen løsere om sig - og at hun derfor vil have brug for mere tøj generelt…


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hvor meget tøj hun har brug for afhænger af, hvordan hun virker, når hun vågner. Hvis hun er helt svedig i nakken, så har hun for meget tøj på - men virker hun kold i nakken, så skal hun naturligvis have mere tøj på. Hun kan godt have glæde af handsker og hue og måske et par små bløde uldfutter på fødderne, selvom hun kun sover med en trøje - det afhænger helt af vind og vejr og hvordan hun virker til at have det bedst.

Hvis hun har det for varmt, så vil hun normalt svede, og du vil bedst kunne se det og mærke det i nakken på hende:)

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre og tænker, at du også kan prøve at kontakte voksi - Danmark og høre, hvad deres holdning er. Du må meget gerne give mig en tilbagemelding, så kan jeg lægge den på siden her:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad, færdiglavet

Færdiglavet babymos er lavet af kontrollerede råvarer og gjort holdbart ved varmebehandling. Det er intet ernæringsmæssigt i vejen med de færdiglavede børnemadsprodukter. Hjemmelavet mad er dog lige så godt.

Vær opmærksom på at færdiglavet børnemad let bliver for findelt i konsistensen og det er vigtigt at barnet stille og roligt vænnes til familiemad og også tilbydes mad, som kræver en vis tyggefunktion og som indeholder naturligt "mere bid".

Du kan finde...

Læs mere i Babylex

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten og det er først efter 6 mdr´s alderen, at man siger at barnet rent ernæringsmæssigt ikke længere har behov.
Hvis man ammer meget om natten efter 6 mdr´s alderen er der risiko for at mælken fylder så meget, at barnet ikke spiser tilstrækkeligt med skemad i løbet af dagen.

Når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Der er ingen tvivl om at Helen er en sundhedsplejerske med hjertet på rette sted og det betyder meget for mig i perioder hvor jeg har været usikker på nogle ting.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce