Annonce

Annonce

Svar: Transport af to børn, når man ikke har bil


15. juni 2014

Kategori:
Alder:
3 år, 10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Førstegangsforældre - lidt endnu :)

Hvor dejligt at I venter jer igen og hvor dejligt med et lille decemberbarn - stort tillykke med det:)

Når jeres datter bliver 4.5 år, så vil hun meget hurtigt blive for stor til et rullebræt på barnevognen - i stedet vil hun måske kunne cykle selv ved siden af jer. Det afhænger blandt andet af trafikken og af, hvor god motorisk hun er - om hun vil kunne lære at cykle. Nogle børn kan faktisk godt cykle på en cykel i 4-5 års alderen. Nogen starter med en cykel med støttehjul, andre lærer at cykle uden støttehjul…

Den lille ny vil kunne være i en barnestol på jeres cykel fra ca 9 måneders alderen og på den måde vil I til den tid kunne cykle sammen… Jeg tænker altså, at en mulighed er, at jeres ældste datter lærer at cykle, og at hun starter med at cykle ved siden af jer, når I går med barnevognen. Og når den lille ny bliver gammel nok til at kunne være med på cyklen, så kan I cykle sammen og jeres ældste kan cykle ved siden af jer i trafikken.

En anden mulighed er, at I køber en cykelanhænger, som I selv nævner. Og den tredje mulighed er, at I køber en ladcykel. Der er fordele og ulemper ved begge disse cykler.

Reglerne for cykelanhænger er:

Der må medtages 2 personer uanset alder, når blot totalvægtgrænsen ikke overskrides. I nogle vogne er totalvægtsgrænsen f.eks. 45 kg. I andre vogne 60 kg. I skal naturligvis undersøge reglerne for den anhænger I overvejer at købe. Tidligere var reglerne at man måtte transportere to børn under 6 år - men nu er reglerne sådan, at det afhænger af vægt.

Børnene skal være fastspændt i cykelanhængeren og skal også have cykelhjelm på. Til babyer vil man til flere vogne kunne købe en speciel indsats, som barnet placeres i. På den måde kan selv de mindste børn medbringes.

Cykelanhængeren må ikke være mere end 1 meter bred og må sammen med cyklens længde ikke være mere end 3.5 meter lang.

Hjulene skal være ...


Annonce

... afskærmede af sikkerhedsmæssige årsager - så børnene ikke kan få fingrene i klemme.

Der skal være en rød baglygte bag på anhængeren og der skal også være monteret reflekser, så vognen bliver set i mørke.

Fordelen ved i cykelanhænger er især prisen. De fås ofte til noget billigere penge end en ladcykel f.eks. gør. Derudover er der også den fordel at anhængeren kan tages af cyklen, så I ikke behøver cykle rundt med den, hvis og når I ikke har børnene med.

Ulempen er, at børnene sidder bag jer, så I ikke har opsyn med dem i trafikken og de sidder meget lavt og tæt ved vejen. Skal I op af en bakke, kan det være temmelig hårdt at træde af sted og komme op.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Den anden mulighed er ladcyklen, som er blevet mere og mere populær. De er dog noget dyrere og må siges at være lidt af en investering. Fordelen her er dog at børnene sidder foran i cyklen, så I har styr på dem og I kan kommunikere sammen. Ladcykler kører rimeligt stabilt, men det kan godt kræve lidt tilvænning at styre en ladcykel rundt i trafikken.

I en ladcykel er der plads til flere børn, bagage, indkøbsposer osv. For en ladcykel gælder at der må være to børn op til 8 år i ladcyklen. Nogle ladcykler tillader op til fire børn. Der skal være indrettet en særlig siddeplads til børnene og de skal være forsvarligt fastspændt og have cykelhjelm på. Cykel skal have det lovpligtige udstyr - ringeklokke, tre bremser, reflekser og sikkerhedsseler.

Der findes mange forskellige modeller og nogle ladcykler kan "skilles ad", så man ikke behøver køre rundt med ladet, når børnene af afleveret. Det gælder f.eks. "triobike".

Der findes rigtig mange modeller af både ladcykler og cykelanhængere på markedet og det kan være en rigtig god idé at læse om de forskellige. I kan finde forskellige tests på nette, som det kan være en god idé at se igennem.

Jeg håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke - og håber at I finder en god løsning:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil bare sige tak.

Jeg er så glad for at det er muligt at vende de mange store, svære tanker med dig her.. Det er virkelig en stor, stor hjælp :)

Knus fra mig


Annoncer

Annonce