Annonce

Annonce

Svar: Sko


13. maj 2014

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Det er rigtig dejligt, at dine drenge nu er begyndt at rejse sig op, stille og roligt vil de naturligt begynde at gå rundt ved møblerne, holde ved bordet, bevæge sig sidelæns og også begynde at tage små skridt mere og mere selvstændigt ud i verden - og du må gerne give dem et par små sko. Ikke fordi at skoene lærer dem at gå, men fordi det er med til at sikre, at de bedre kan stå fast.

Du har ret i at børn som udgangspunkt ikke skal have sko før de begynder at tage et par skridt, men du har også ret i at man også nogle gange må tænke lidt praktisk og når I er ude, så er det rart, at de har lidt på fødderne og i løbet af de næste par måneder, vil de naturligvis begynde at kravle mere rundt udenfor og her også rejse sig, stå på jorden osv. og så kan det være rart med sko.

Du kan overveje om de lige nu vil have glæde af det man kalder for kravlesko. Det er helt bløde skindsko ofte med en ruskindssål. Det er en sko med fast hælkappe, som gør at skoen sidder godt fast på foden og samtidig er den helt blød og vejer næsten ikke noget - så drengene kan vænne sig til at have noget på fødderne, samtidig med at de får fornemmelsen af at stå mere fast. En kravlesko er normalt til indendørs brug og tåler ikke vand, men det er et par måneder de kan bruge den og herefter skal der en anden sko til, så bruger de kravleskoene ude, så går det sandsynligvis også. Kravlesko kaldes også nogle gange "Prewalker".

En anden mulighed er at købe det man kalder for en "begynder sko", som er ...


Annonce

... en skindsko med gummisål, så den kan bruges udenfor og har en vis slidstyrke. Den kan være med snøre eller velcro, det afhænger af mærket. Disse sko vil man normalt anbefale, når drengene begynder at tage et par skridt på egen hånd. Det er en sko med fast hælkappe, en lille støvlet, som støtter rigtig godt om foden og hælen, samtidig med at den er let og bøjelig. Når man holder skoen i hånden, skal den være let og du skal kunne bøje den mellem dine fingre, så du har fornemmelsen af at den giver efter i sålen, når barnet går.

Når det bliver rigtig sommer og varmt og hvis dine drenge er begyndt at gå mere rundt, så kan de måske have glæde af et par sandaler - men det er ikke sikkert. Faktisk kan du købe "begynder sko", som er en slags "starter sandal". Det vil sige en sko, der stadig har fast hælkappe og snude, så den sidder godt på foden, men som er mere åben og dermed ikke så varm. Så i forhold til årstiden, så vil det måske være en idé at I kikker efter en "begynder sko" eller "begynder sandal".


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Børnesko er jo ret dyre og bruges ofte kun få måneder, så er de enten slidt op eller er blevet for små.. Og når man har tvillinger, kan man hurtigt få købt rigtig mange sko. Dine dreng er nødt til at prøve forskellige modeller på, for at du kan fornemme, hvad de vil bruge, hvad der sidder bedst på deres fødder og hvad der fungerer hos jer - men det er helt okay at du med den alder de har og det de nu bevæger sig rundt, går ud og ser hvad I kan få :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnløshed

De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.

Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.

Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...

Læs mere i Babylex

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar sidste gang med søvn-fase-skift-problemer. Tænk engang - det virker! Og nu har vi bøvlet i en hel måned med en træt lille pige, så det er bare så skønt at kunne lulle hende i søvn på en god måde. Plus - at du skrev det med perronen og sovetoget.

Tak,
fra forældrene til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce