Annonce

Annonce

Svar: Sut - 3 mdr.


30. november 2013

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Jane

Tak for dit korte præcise spørgsmål :)

Nogle børn lærer aldrig at tage imod en sut, eller vælger den simpelthen fra. De foretrækker den "ægte vare", og det kan man jo et eller andet sted ikke fortænke dem i. I kan dog stadig godt forsøge - og hvis hun nu er begyndt at sutte på sine fingre, så er det en god idé at se om I kan lære hende at bruge sutten og arbejde bevidst på dette, men lykkes det ikke, så må det være sådan:)

Det kan være en god idé at forsøge med forskellige typer af sutter. Børn er forskellige og deres anatomiske udformning af munden er også forskellig. Så nogle børn har en lang tunge, nogen har en kort tunge, nogle børn har en høj gane, andre har en flad gane osv. Og det har betydning for, hvilken type sut barnet foretrækker.

Materiale kan også spille ind og sutter kan købes både i silikone og i naturgummi. I kan derfor prøve med forskellige størrelser - små, store, lange, korte. Forskellige former - flade, runde, anatomisk formede. Og som sagt forskellige materialer.

Det kan nogle gange hjælpe at lægge til brystet og så udskifte ...


Annonce

... brystet med sutten. Det kan også nogle gange hjælpe at malke lidt ud og så dryppe lidt udmalket modermælk på sutten, så den smager lidt af mælk. Eller dryppe lidt mælk ind i mundvigen på barnet med en 1-2 ml sprøjte imens barnet har sutten i munden, for at få barnet til at sutte og dermed fornemme sutten. I kan også prøve med et par ml kogt afkølet vand. Det er her vigtigt lige at sige at sutten IKKE må dyppes i sukker, honning eller andet, som man sagde førhen i tiden.

Det kan nogle gange hjælpe at forsøge med sutten imens barnet ligger og putter på fars brystkasse. Her vil barnet ofte ligge roligt, lytte til fars hjerte og vejrtrækning og barnet bliver ikke forvirret af duften af mors mælk. Det kan nogle gange gøre, at barnet så pludselig tager imod sutten.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Og så kan det nogle gange hjælpe at trække en stofble igennem suttens ring. Det kan hjælpe barnet til at holde sutten i munden og kan samtidig virke beroligende, fordi det minder lidt om at være i favn hos mor eller far og mærke deres tøj mod sin kind.

Jeg håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

3. september 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Klapvogn - vende ud mod verden

Hej Helen Hvornår er et barn klar til at klapvognen vender ud mod verdenen?...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2017 | Udstyr | 16 mdr.

Autostol protest

Hej Helen Vores søn på 16 måneder brokker sig stadig en gang imellem (IKKE...

Læs hele brevet og Helens svar


26. august 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Børnebestik

Hej Helen, Hvilken slags bestik anbefaler du man starter med når man skal...

Læs hele brevet og Helens svar


9. oktober 2017 | Udstyr | 9 mdr.

Uld igen?

Hej Helen. Min søn er nu ni måneder. Lige da han blev født og månederne...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2017 | Udstyr | 8 mdr.

Kædedyne nødvendigt?

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har et spørgsmål omkring min dreng...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lægeundersøgelser

Det anbefales at bestille tid hos lægen når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3år, 4 år, 5 år og 12 år. Lægen vurderer her barnets sundhedstilstand og måler barnets længde og vægt. Det er også på de angivne tidspunkter at vaccinationsprogrammet ligger.

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annoncer

Annonce