Annonce

Annonce

Svar: Nye fødevarer på ferien eller ej?


12. april 2017

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære lykkelige mor

Tak for dit brev, og hvor lyder det bare dejligt med en uge på Rhodos! :)

Som udgangspunkt tænker jeg, at det ofte er en god idé at udnytte rejser til at give børn nye fødevarer og opleve nye smage, nye retter.. Jeg synes, det er godt at udnytte rejser til at lade børn møde ny og spændende mad...

Jeg forstår dog godt dit spørgsmål, fordi jeres rejse falder sammen med, at jeres datter bliver 6 måneder og derfor skal introduceres til f.eks. kød og fisk i sin grøntsagsmos - og her kan I naturligvis godt vente en uge, til I er hjemme igen, hvis du fornemmer, at det vil fungere bedst. Om det er en uge før eller senere, at I begynder med kød eller fisk, spiller ofte ikke nogen større rolle. Modsat - hvis I på hotellet har mulighed for at få en ret, som I tænker passer godt til hende, så synes jeg også, at I skal give hende den ret, og ikke være så bekymrede for, om det bliver for meget for hende. Hun må også meget gerne blive tilbudt lidt brødskorper, friske bløde frugtbåde, en kartoffelbåd eller lignende i hånden, som hun selv kan sidde og gumle på. Derfor har du ret i, at det er vigtigt ikke at bekymre sig formeget, men gør det så naturligt som muligt og blot glæde dig over de indryk og ...


Annonce

... oplevelser, som hun naturligt får... :)

Hvis I fornemmer, at det bliver for meget for hende - fordi hun netop er født lidt før tid og derfor godt kan føle at verden overvælder hende, og hun bliver for ked af det, grædende osv. - så er det fint, at du forsøger at holde fast i det genkendelige og dermed trygge. Det gælder så ikke kun maden, men rytmen generelt, hendes putterutiner, spise- og sovetider, tidspunkter for leg og aktivitet osv. Jo mere genkendeligt, jo mere rolig vil hun naturligt blive. Derfor må ferien blive lidt på hendes præmisser, og hvad hun virker til at ville trives bedst med.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være en god idé at medbringe færdiglavede grødprodukter eller lignende hjemmefra, som blot skal laves med kogt vand. Og så medbringe en lille rejse el-koger. Det giver jer mulighed for at lave lidt grød til hende på værelset, så hun kan få lidt at spise, hvis jeres spisetid ikke helt passer, netop fordi det jo er ferie, og det hele godt kan køre lidt forskudt. I restauranten kan hun sidde med ved bordet i en høj stol, tilbydes lidt mos, eller lidt mad i hånden - hvad der nu er mulighed for at få, hvor I skal bo - som hun kan gumle på selv.

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - og rigtig god rejse! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystpumpe

En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.

Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.

Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce