Annonce

Annonce

Svar: Rejse og klapvogn


2. marts 2017

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære du

Tak for dit brev og dine søde ord om mit virke :)

Det lyder skønt med en 3 ugers rejse, og naturligvis kan I tage jeres dreng med. Det kræver dog at rejsen bliver en del på hans præmisser, og der vil være lidt hensyn, som I er nødt til at tage :)

For det første vil han i en alder af 5.5 måned og tre uger frem nok begynde at have behov for lidt mere skemad. Han er jo så småt igang, så på det tidspunkt vil det være rigtig godt, hvis I kan forsøge at følge en nogenlunde ens dagsrytme, hvor han måske tilbydes skemad 3 gange dagligt - morgenmad, frokost og aftensmad. Det betyder, at I bor bo et sted, hvor I har mulighed for at lave lidt mad til ham, I skal sikre jer, at der er rent drikke vand (måske købe vand på flaske) osv. Da I også giver flaske, bør I koge vandet i flasken, når I er ude at rejse, så I bør medbringe en el-koger til rejsebrug, hvis ikke det findes, hvor I bor - og medbringe en rejseadaptor...

Han vil i den alder have brug for 3 lure dagligt - en formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på eftermiddagen - og det er vigtigt, at han har mulighed for at sove nogenlunde som han plejer og som han viser behov for :) Om en klapvogn kan bruges afhænger helt af typen af klapvogne - der fås jo mange forskellige typer, til mange priser og i mange kvaliteter.

En god klapvogn med solide hjul, et sæde, der er komfortabelt at ligge i, og som kan lægges helt ned, så han ligger fladt vil være rigtig godt. Der bør også være god affjedring, hvis I skal bevæge jer meget rundt på ujævnt terræn, han må ikke ligge og ...


Annonce

... få stød op i ryggen, når han ligger i vognen... Er vognen god, lavet i et materiale, hvor han også kan "ånde" og ikke ligger og koger (alt efter hvor varmt det er, der hvor I skal hen), så kan I fint tage på ture og lade ham sove sine lure i den.

En mindre komfortabel klapvogn, som en helt simpel paraplyklapvogn vil jeg ikke umiddelbart anbefale, når han ikke er ældre. Selvom den kan klappes sammen og ikke fylder særlig meget, så vil den ikke støtte ham nok, og han vil sandsynligvis ikke være ret glad for at ligge i den særligt længe af gangen. Han risikerer også at få stød op i ryggen, fordi affjedringen ikke er god.. Denne type klapvogn fungerer bedst til museumsbesøg og til at komme de lidt større børn i, når de bliver trætte i deres små ben og har brug for en pause...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle paraplyklapvogne kan først bruges fra barnet er 6-8 måneder gammel og kan sidde selv. Producenterne bør oplyse dette i deres beskrivelse af modellen. Andre paraplyklapvogne kan bruges tidligere, de har god støtte og et ryglæn, der kan slås ned, er fint affjedret osv.

I må ud og se i lidt forretninger for at finde ud af, hvad der kan bruges til jeres rejse, og som kan passe til jeres drengs alder og behov for at sove i vognen flere gange dagligt. Samtidig med, at den jo skal kunne klappes sammen og ikke må fylde for meget, hvis I skal have den med hjemmefra... Det kan også nogle gange svare sig at købe brugt for I kan godt risikere, at der går noget i stykker under flyrejsen.. desværre...

Håber at I kan bruge dette lidt videre - og rigtig god rejse!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annoncer

Annonce