Annonce

Annonce

Svar: Baby og bil


20. november 2016

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Sine

Tak for dit brev :)

Nogle børn elsker at køre i bil og sover med det samme motoren startes - og andre børn bryder sig bestemt ikke om det. Desværre hører jeres datter til en af de børn, som ikke rigtig kan lide bilen, og det kan der være flere grunde til...

Du skal være opmærksom på at jeres autostol passer til jeres datter i størrelsen. Det er vigtigt at selerne ikke strammer, måske skal de løsnes lidt. Har I en krans ved hovedet? Så skal den nok fjernes... Måske er hun fysisk ved at være så stor, at hun godt kan bruge en autostol, der passer til en anden vægtklasse...

Generelt er det vigtigt med en god autostol, hvor du fornemmer, at hun kan sidde godt :) Mange forældre fortæller faktisk, at problemet forsvandt samtidig med, at de skiftede autostol... om det så skyldes autostol eller at barnet er blevet ældre kan være svært at vide :)

Du skal også være opmærksom på, at hun skal kunne komme af med varmen. Nogle børn græder i bilen, fordi de får det for varmt. Derfor skal hun måske blot sidde med en trøje og ikke en jakke om sig, måske har hun brug for noget lidt lettere og blødere tøj, så hun ikke føler at tøjet strammer og generer...

Nogle børn har stor glæde af at føle sig puttet, når de sidder i autostolen. Det kan gøre, at de slapper mere af, fordi de netop føler sig mere omsluttet og "holdt". Der findes f.eks. cuddle putteposen, se cuddle.dk

Det er også en rigtig god idé, hvis I kan køre, ...


Annonce

... når hun alligevel skal sove. Det vil sige, at du kan skifte hende, give hende mælk og derefter så sætte hende i autostolen og komme af sted - så hun er mæt, træt og parat til at falde i søvn.

Nogle har glæde af at tage autostolen ind og placere hende i stolen indenfor og derefter bære hende ud i bilen. For andre fungerer det bedre, at bære hende ud i bilen, sætte hende i stolen og så køre af sted...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Nogle forældre gør også det, at de bruger lidt tid på blot at vænne barnet til at være i austolen i bilen, sætter sig ud i bilen og prøver at opholde sig lidt der, for på den måde gradvist at vænne barnet til det. Stille og roligt starte motoren og lade barnet vænne sig til det, for derefter begynde at køre mindre ture, så barnet finder ud af, at det er okay og ikke farligt...

Det vil ofte også være godt, hvis den ene af jer forældre kan sidde hos hende, snakke lidt med hende, underholde hende, hjælpe hende med at skifte stilling undervejs på turen, ved lige at lægge en hånd ind under blenumsen og løfte hende lidt op, så hun ikke sidder fastspændt i samme stilling hele tiden. Ligesom I kan forsøge at aflede og underholde lidt med legetøj, sang osv.... Desværre hjælper underholdning ikke særlig meget i denne alder, hvis hun først er blevet ked af det...

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre og jeg tør næsten godt love dig, at det ikke varer ved. Det stopper på et tidspunkt, men det er rigtig hårdt imens det står på :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Ammestillinger

Prøv dig frem med forskellige ammestillinger. Du kommer til at bruge mange timer på at amme og derfor er det vigtigt, at du gør dig det så behageligt som muligt.

Det er godt, hvis du kan hvile dig samtidig med at du ammer barnet og det er vigtigt, at du slapper af og ikke spænder i kroppen, hvis mælken skal løbe frit.

Sørg for god støtte til ryg og arme, når du sidder op, så du ikke får spændinger i skuldrene. Sid i en god stol, brug evt. puder i forskellige...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce