Annonce

Annonce

Svar: Forkølelse og flyrejse


8. september 2016

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære forud-bekymrede mor

Tak for dit brev :)

Det lyder super dejligt med en rejse til USA - bare det var mig! :)

Jeg håber, at det allerede går bedre med forkølelsen - det største problem her er nok selve flyveturen, da jeres datter er så lille, at hun ikke kan udligne trykket, og det kan gøre ondt i ørerne, hvis hun så tilmed er forkølet...

Derudover skal du være opmærksom på, hvordan hun har det. Hos voksne og større børn kan man have en helt almindelig forkølelse, men hos de mindst børn kan det give problemer. Det gælder især, hvis barnet får RS-virus. Små børn - det vil sige børn under 3 år, der smittes med denne type forkølelsesvirus, kan få astmatisk bronkitis og hos de allermidste kan det give vejrtrækningsproblemer, fordi snottet lukker for luftvejene... det kan hos især børn under 6 måneder kræve indlæggelse...

De typiske tegn på forkølelse er feber, hoste, og tilstopning af næsen. Efter 1-2 dage løber næsen med klar væske og ofte bliver det tykt og gult eller grønligt. Barnet hoster, nyser, har måske ondt i halsen og har feber. Hos helt små børn kan temperaturen godt nå op på 39-40 grader... Bliver barnet sløv, får svært ved at trække vejret, spiser barnet ...


Annonce

... for sparsomt, drikker barnet ikke nok, tisser barnet ikke nok, så skal I altid kontakte en læge. og er du i tvivl, skal du også altid kontakte lægen - hellere en gang for meget end at lade være :)

Og det gælder også nu, hvor I skal rejse. Hvis jeres datter virker snottet i morgen mandag, og du bliver i tvivl om, hvad det udvikler sig til, så få lige jeres læge til at tjekke hende en ekstra gang og tal med lægen om, hvordan du skal forholde dig.

Det lyder som om, at du tager dig alle de forholdsregler du kan og det er rigtig godt, at du stadig ammer hende - men der er desværre ikke nogen sikkerhed - hun kan stadig godt blive smittet med forkølelse...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til om forkølelsen pludselig bliver værre under flyveturen, så afhænger det meget af, hvor forkølet hun er, når I tager af sted. Har hun ingen symptomer på forkølelse mandag eller tirsdag, så burde hun ikke pludselig klotte fuldstændig til, når I er undervejs.... Forkølelse starter som sagt med klar væske fra næsen, som så bliver tykt efterfølgende.

Jeg håber, du kan bruge dette lidt videre - og som sagt må du kontakte lægen i morgen, hvis du oplever, at hun viser tegn på forkølelse allerede nu :)

Rigtig god rejse!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annoncer

Annonce