Annonce

Annonce

Svar: Middagslur på restaurant?


4. april 2016

Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev :)

Hvis både I og jeres datter er inviteret til frokost, så synes jeg umiddelbart, at I skal vælge at tage af sted - alternativet er naturligvis, at I forældre tager af sted og så lader jeres datter passe imens... Det vil giver jer ro til at nyde frokosten og mulighed for at have et par "voksen-timer" sammen - og dine bekymringer omkring middagsluren - den der passer jeres datter vil naturligvis kunne sikre hende denne lur.

Jeres datter kan ikke undvære sin middagslur. Alle de mennesker som er der, alt det nye, restauranten, stemningen osv. vil naturligt give hende en masse indtryk, og hun har brug for at sove og brug for det afbræk, som søvnen giver hende. Men hun kan sagtens sove i sin barnevogn eller klapvogn. Det kræver sandsynligvis, at den ene af jer efter middagsmaden gør hende klar til lur og putter hende i vognen og triller en tur. Så falder hun i søvn, som hun plejer, og I kan så lade hende sove, imens I spiser videre, drikker kaffe, eller hvad I nu skal. Alt efter hvor restauranten ligger, og hvordan den er indrettet, kan hun evt. stå og sove inde eller sove udenfor i sin vogn. Og når hun vågner, tager I hende op og lader hende være med igen:)

Med hensyn til jeres rejse til september, så vil det være rigtig godt, at I forsøger at holde hendes rytme her. På det tidspunkt, vil hun sandsynligvis kunne nøjes med en lidt længere lur midt på dagen, og hvorvidt den skal soves inde eller ude, afhænger meget af forholdene. Som udgangspunkt bør hun være i skyggen og altså væk fra solen, mellem kl 12-15. Det betyder ofte at være indendøre, hvilket ofte også er rigtig rart, fordi der kan være aircondition og derfor betydeligt køligere og rarere at sove. Men hvis der er en overdækket terrasse, hvor der er ro og en let brise, så kan hun måske også stå og sove udenfor - det afhænger af temperatur, vejrforhold osv.

Hvis I er på bytur, kan I naturligvis også vælge ...


Annonce

... at lade hende sove i barnevogn eller klapvogn. I skal dog sandsynligvis have lidt frokost mellem kl 12-15, så også her vil det være en god idé, at I søger skygge indenfor f.eks. på en restaurant (og hvor så skal kunne stå inde og sove i sin vogn), og når I triller af sted med klapvognen/barnevognen, så skal I sikre jer, at der er parasol på vognen, at hun har solhat, soltøj, solcreme osv. på efter forholdene - og også tjekke temperaturen i vognen, da det hurtigt kan blive meget varmt for hende.

I må se, hvordan det fungerer bedst for jer, og I kan evt. skifte lidt fra dag til dag, som I oplever, hun vil have det bedst. Så den dag, hvor I måske er på tur, satser I på en middagslur i klapvognen - og dagen efter, hvor I er på hotellet, sover hun til middag på hotellets værelse...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det samme om aftenen - det vil være rigtig godt, at I forsøger at holde så fast en rytme som muligt - det vil sige samme spisetider, sovetider osv. som der hjemme. Hvis hun så viser sig at have brug for lidt ekstra søvn og sover lidt længere om morgenen, sover lidt længere middagslur osv. så skal hun naturligvis have lov til det - og modsat, hvis hun vågner tidligere, går senere i seng osv. så skal I også her være lidt fleksible. Hvis I spiser ude en aften, så må hun naturligvis med, og I må så prøve at vurdere hendes overskud. Måske er hun tydeligt træt og har brug for at komme tilbage til hotelværelset og sove - og måske vil hun rigtig gerne være med og kan så senere falde i søvn i sin vogn, imens I går en aftentur - og tilbage på hotellet flyttes hun så i seng:)

Altså ingen faste regler, I skal naturligvis gøre det, som I fornemmer vil fungere bedst for jer alle tre på jeres ferie - og dog indstille jer på, at det bliver en lidt anderledes måde at holde ferie på. Der er forskel på at rejse med et lille barn og så rejse som par :)

Håber du kan bruge mine tanker lidt videre, rigtig meget held og lykke med det hele:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Autostol

Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.

Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.

For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.

Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...

Læs mere i Babylex

Søskende

Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:

- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

1000 tak for din brevkasse ... og tak for alle dine gode, hjertelige og ærlige svar.

Thilde, mor til Louie på 5 mdr.


Annoncer

Annonce