Annonce

Annonce

Svar: Mange rejser


18. februar 2016

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Familie i London

Tak for dit brev og alle dine tanker :)

Nogle børn ville slet ikke kunne klare de store skift, som du beskriver, at I rigtig gerne vil have mulighed for - og andre børn vil kunne klare det helt uden problemer. Det er meget forskelligt, og derfor er der ikke et præcist svar at give dig...

Jeres drengs personlighed spiller naturlig ind. Hvis han er en dreng, som elsker at komme ud, opleve og nyder når I er mange samlet, du kan fornemme, at der skal ske noget, og han næsten "keder sig", hvis I blot er derhjemme, så vil det sandsynligvis gå rigtig fint. MEN er han en dreng, der hurtigt bliver overtræt, tydeligt har brug for pauser, ro derhjemme for at kunne lade op og finde nye ressoucer, så kan det godt blive for meget for ham..

Jeres drengs alder og udvikling spiller også ind. Han er 7 måneder nu, og jeg ved ikke, hvornår I planlægger at rejse. Men i 8-10 måneders alderen vil mange forældre mærke separationsfasen.

Når et lille barn bliver født, så skal barnet og forældrene knytte sig til hinanden. Det sker gradvist i takt med, at man lærer hinanden at kende og barnet knytter sig naturligt til sine forældre, som jo er de personer der passer og plejer ham hver dag.

De første tegn på at din dreng er i gang med at knytte sig til dig er, at han følger dig med øjnene i rummet, når du bevæger dig rundt. Han smiler også mere til dig end til andre, og det er dig, som bedst trøster ham, hvis han er ked af det. Et godt tegn på at han er trygt tilknyttet dig er, at han bruger dig som sin sikre base. Når han sidder på dit skød, kan han studere verden. Når han sidder hos dig, tør han charmere andre mennesker lidt mere, end hvis han sidder for sig selv - fordi han fornemmer at du (hans sikre base) passer på ham.

I 8-10 måneders alderen begynder mange børn at kravle og vise mere selvstændighed og egen vilje. Han begynder at bevæge sig ud i verden på egen hånd. Det er her vigtigt, at han kan søge tilflugt hos dig - han kravler ud for at undersøge men vender tilbage til dig, skal lige have et lille kram og tør så kravle videre igen. Han kan i denne alder blive rigtigt ked af det, hvis fremmede kikker lidt for meget på ham, eller hvis du f.eks. går på toilettet og lader ham blive tilbage i stuen. Han har brug for hele tiden at vide, hvor du er for at han er helt tryg.

Man kan godt mærke en snert af dette tidligere - og det er måske det I har oplevet til jul, hvor bedsteforældres kontakt, lyst til at ...


Annonce

... snakke med ham, holde ham osv. har været lidt for meget for ham - men det er især i 8-10 måneders alderen, at der rigtigt trænger igennem. Det at barnet begynder at vende sig lidt mere ud mod verden og omgivelserne, andre personer, medfører en separationsangst, en angst for fremmede og et barn som tydeligt protesterer mod at blive forladt af sine forældre.

Både separationsangst og angst for fremmede er tegn på at barnet har en tryg tilknytning til sine forældre - han græder, når du går fra ham, også selvom det kun er ind i et tilstødende lokale, og han viser stor gensynsglæde, strækker armene ud mod dig ("tag mig op") og søger stor fysisk kontakt, når han ser dig igen.

MEN det kan naturligvis godt give lidt udfordringer i forhold til at rejse, fordi der jo vil være rigtig mange indtryk, rigtig meget nyt, en meget stor verden, som jeres dreng pludselig skal forholde sig til. Og han kan derfor godt reagere med at blive ked af det og tydeligt have ekstra behov for dig, behov for at klynge sig ekstra meget til dig. Det skal du naturligvis være bevidst om, og som du skriver, så er det vigtigt, at I hele foregår så meget på hans præmisser, som det er muligt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Heldigvis, så lyder det som om, at du og han vil være sammen hele tiden - altså han vil uanset om han er i London, I Danmark eller I Dubai være sammen med sin mor. Han vil have sin sikre base hos sig - og det er vigtigt. Hvis du skønner, at han godt kan klare det, så er det vigtigt, at I - når I er sammen med familien - hele tiden forsøger at være der for ham og ikke blot lader ham få fra arm til arm, selvom alle rigtig gerne vil holde ham, lege med ham osv. Naturligvis skal familien have lov - det er skønt, at I kan mødes, men du skal hele tiden være opmærksom på, hvornår det bliver for meget for ham, hvornår du er nødt til at sige fra, hvornår han har brug for ro og mulighed for blot at være med dig... og du skal også være opmærksom på, at reaktionen nogle gange kan komme forsinket, så han er måske ikke ked af det, lige der hvor I er sammen med familien, men om aftenen, hvor I måske er jer selv, vil han måske græde rigtig meget.

Der er mange rejser ilagt - måske vil det være alt rigeligt med London, Danmark, London, Dubai, London - I behøver måske ikke også tage til Danmark igen og derefter til Sverige...

Jeg håber, du kan bruge disse tanker lidt videre :)

Rigtig meget held og lykke - uanset hvad I vælger - og tak for dine søde ord om min brevkasse og mine svar:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Igen må jeg ty til dig som fantastisk hjælper og rådgiver.

Min skønne søn på 11 måneder skal starte i dagpleje i morgen og jeg er virkelig i krig med mine følelser.

Øv altså. Helen, jeg har virkelig brug for et ærligt råd og jeg har brug for at få sat sindet lidt på lavt blus.

Mange kærlige hilsner
Mor til dreng på 11 måneder


Annoncer

Annonce