Annonce

Annonce

Svar: Gode råd til at rejse med baby


4. februar 2016

Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :) Det lyder dejligt med en rejse til Tyrkiet:)

Når I skal af sted, vil jeres dreng være 9-10 måneder gammel. Det er en aktiv alder og for at turen ikke skal blive for kedelig og lang for ham, vil det være godt, hvis du kan medbringe lidt forskellige former og legetøj, der kan bruges netop i et fly. Det vil sige undgå legetøj med små "dippedutter", der kan falde på gulvet... En bog med billeder af ting, som han kender fra hverdagen, kan være en idé. Vælg gerne noget nyt, som han ikke har set før:) Hvis I kan passe hans sovetid ind, så han kan sove lidt undervejs, kan det være rigtig praktisk.

Du skal være opmærksom på især op- og nedstigninger. Han vil ikke kunne trykudligne trykket i ørerne selv, som du kan. Derfor vil det være rigtig godt, hvis du kan give ham en flaske eller lægge ham til brystet, så han naturligt synker. Hvis han sover på det tidspunkt, så er det helt fint og du skal ikke vække ham. Hvis han er forkølet (det er jo årstigen:)), så kan det være en god idé at medbringe lidt saltvand, som du kan dryppe hans næse med.

Det kan også være en god idé at medbringe et par små pakker rosiner, en mandarin eller lignende, som han kan sidde og spise. Det kan mange børn rigtig godt lide, der går lidt tid med det og samtidig kan det også være med til at trykudligne.

På selve feriemålet skal I være opmærksomme på sol og varme. Han skal smøres med solcreme, skærmes for solen med tynde bomuldsbluser, lange bukser osv. I skal være særligt opmærksomme på ikke at være i solen mellem kl 12-15, hvor solen er stærkest - her skal han sandsynligvis sove til ...


Annonce

... middag, så det kommer til at passe fint :)

Med hensyn til væske og mad, så kan han godt få mad fra restaurantens buffet, ligesom I også selv spiser af den. I må gå ud fra, at maden er i orden, og at I ikke bliver syge:)

Han bør tilbydes vand fra flaske - også hvis du vil koge lidt grød eller lignende til ham på værelset - I bør ikke bruge vand fra vandhanen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Køb eller giv ham generelt frugt, som kan skrælles. Pas på med salat og lignende - det er vigtigt, at frugt og grønt er skyllet i flaskevand og ikke vandhanevand. Pas også på med isterninger i drikkelse. Hvis I spiser på hotellets område burde dette som sagt ikke være et problem.

Jeres dreng må gerne få lidt ost, som del af en varieret kost, og han må også gerne få gedeost og fetaost en gang imellem. Du skal dog være opmærksom på saltindholdet, som godt kan være højt, derudover vil jeg til så lille et barn vælge oste, som er fremstillet af pasteuriseret mælk.

Kakao - hvorfor? :) Som udgangspunkt bør du ikke søde din drengs mad med sukker, kakao, vanille eller andet. Små børns smagsløg er ikke påvirkede af kaffe, flere år med stærk krydret mad, vin osv. Der skal faktisk ikke ret meget smag til, og barnet fornemmer smag meget bedre end os. Det er normalt ikke nødvendigt at tilsætte f.eks. kakao til barnets mad, og det vil være rigtig godt, at din dreng ikke vænnes til chokoladesmag, når han ikke er ældre... hvis du gerne vil give ham lidt sødme og smag, vil det være bedre, at du tilbyder ham forskellige typer af frisk frugt og bær.

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke og rigtig god rejse, når I når så langt! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet

Udebleven menstruation er første tegn på at du er gravid. Når du skal konstatere en evt. graviditet, kan du gøre det ved enten selv at tage en urinprøve og bruge en graviditetstest, eller du kan tage en urinprøve med til egen læge og få ham/hende til at udføre testen.

Hvis du selv konstaterer graviditeten, skal du også bestille tid hos lægen, da det er via egen læge at du bliver henvist videre til jordemoder.

Graviditeten varer normalt 40 uger, det betegnes dog som...

Læs mere i Babylex

Navlestrengsblod

Man har fundet ud af at Navlestrengsblod indeholder blod-stamceller. I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen.

Det mest anvendte idag er knoglemarvsceller, men celler fra navlestrengsblod er også meget interessante. De er ikke helt så specialiserede som stamceller fra knoglemarven, men det er let at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annoncer

Annonce