Annonce

Annonce

Svar: Rejse og sol


14. januar 2016

Alder:
2 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Tak for dit brev :)

Hmmm... vores hudfarve bestemmes af gener, men også af f.eks. indholdet af caroten og indholdet af melanin. Melanin produceres af særlige celler i overhuden, melanocytter, og beskytter hudens celler mod sollys. Når vi bliver solbrændte, så skyldes det at solens stråler sætter rigtig meget gang i produktionen af melanin.

Børns hud er mere sart og sårbar for vind og vejr - og for solens stråler. Derfor skal børns hud beskyttes ekstra. Selvom vores børn ikke er så gamle, så anbefales det, at vi beskytter deres hud med solcreme og sørger for skygge. Det er bedre at bruge solcreme end risikere at barnet får en solskoldning - solskoldning kan medføre hudkræft senere i livet...

I skal vælge en solcreme, som er fri for parabener, parfume og lignende - gå efter svanemærket solcreme. Se f.eks. i Matas eller prøv Derma eller Neutral.

Når I tager til Gran Canaria vil solen være stærkere end den er herhjemme og jeres drengs hud vil være ekstra modtagelig for solens stråler... ...


Annonce

... Derfor bør I bruge solcreme til ham. Det vil også være en rigtig god idé at købe badetøj med indbygget solfaktor. Bluser med lange ærmer, som kan beskytte godt, også gerne en solhat med skygge i nakken og for ørerne...

Hvis I skal bade i pool eller i havet, så skal I være opmærksomme på at bruge vandfast solcreme og også smøre ham ind igen, når han kommer op og tørres med håndklæde:) Vær opmærksom på at vand og sand reflekterer solens stråler ekstra, så når man opholder sig i eller ved vand, så er ekstra solbeskyttelse nødvendigt.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til at flyve, så er det især landingen som kan give øreproblemer. Det kan være en god idé at medbringe en brikjuice eller lignende, som han kan drikke med sugerør - vær opmærksom på, at I måske ikke får det med igennem security, men skal købe det i selve lufthavnen.

En pakke rosiner, en mandarin eller lignende, som han kan tygge på vil også være godt. Det hjælper ham til at synke og dermed udlignes trykket i ørerne.

Håber du kan bruge dette lidt videre - rigtig god ferie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babyslynge

En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.

Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.

I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Endnu engang mange tak for dit svar her i den gode brevkasse. Jeg har anbefalet dig til dem jeg kender fordi du er SÅ god til at komme med nogle konkrete råd. Lige det som gør hverdagen lidt nemmere og knapt så frustrerende, så TAK for det!


Annoncer

Annonce