Annonce

Annonce

Svar: Mange forandringer


21. juli 2015

Alder:
15 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Ariels mor

Tak for dit brev - og hvor dejligt at høre fra dig igen! Hvor lyder det dejligt med hus, selvom det også lyder som om, at der er meget som skal renoveres, så lyder det som om, at det bliver rigtig godt, når I på et tidspunkt er færdige, skønt!

Det er super fint, at I forsøger at holde fast i de daglige rutiner, så hverdagen så vidt muligt ligner sig selv. Det er rigtig godt med faste spisetider, faste sovetider osv. ligesom det er super, at Ariel nu er begyndt i dagpleje. Dejligt, at det går så godt der, og at I har så sød en dagplejer:) Jo mere ens hverdagen er, jo mere genkendelighed og struktur, jo mere vil jeres datter finde roen. Det gør hende tryg at tingene netop er genkendelige. Hun er stadig så lille, at hun ikke kan forholde sig til tid, men fornemmer dagen ud fra de ting som sker, og her hjælper det hende netop med de faste spise- og sovetider osv.

Hun er stadig så lille, at hun har svært ved at kapere for meget uro omkring sig. Og det larmer naturligt, når gulve skal brækkes op og vægge skal væltes. At være en del af denne proces, tænker jeg, at hun ikke tager skade af, men hun har heller ikke nogen stor glæde af det… Og da I har muligheden for at tage på forlænget weekend til Sverige, så lyder det som en god idé. Det lyder som om, at far kan nå rigtig langt med huset på 5 dage, og det lyder som en god prioritering.

Det vil ikke være problemtatisk at komme hjem til et nyt hjem, hvor tingene er i orden. Hun ...


Annonce

... vil jo spejle sig i jer, bruger jer som pejling for, hvordan tingene er, og når hun mærker, at I er rolige, glade og nyder alt det nye, så vil hun naturligt også blive mere rolig og glad og tryg ved det hele. På samme måde registrerer hun tydeligt, hvis I er stressede, trætte og mangler overskud - så bliver hun naturligt også mere urolig og pylret.

Det er heller ikke problematisk at tage til Sverige i 5 dage, selvom hun så igen skal være et nyt sted, nye omgivelser, nye lyde osv. Det vil være langt mere roligt for hende end at være hjemme og det vigtigste - hun har sin mor hos sig. Du vil naturligt være der for hende og igen vil hun spejle sig i hvordan du har det:) Selvom du synes, at der har været mange skift for hende de sidste måneder, så er det netop vigtigt, at hun har sin mor, sin primære omsorgsperson hos sig.

Hun vil godt kunne savne sin far, når I er i Sverige, og det vil være rigtig godt, at du taler om far, når I er væk, så hun hører, at far ikke er forsvundet og bekræftes i, at I ses igen. Du kan evt. medbringe et lille fotoalbum med billeder af far, dig, hende, huset, nogle af hendes ting osv. som I kan kikke i, når I er i Sverige, og som kan bekræfte hende, i at alt stadig er der, at I kommer tilbage igen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du nyder en lille ferie sammen med hende, så vil hun også nyde det og trives med det:)

Håber du kan bruge disse tanker lidt videre:)

Rigtig god tur og rigtig meget held og lykke med huset! Og fortsat god sommer:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Body Mass Index - BMI

Body Mass Index er en beregning af hvordan en persons højde passer til personens vægt. BMI defineres som vægten i kg divideret med højden i meter i anden (kg/m2).

Et sundt BMI for voksne ligger mellem 18.5-24.9. Man bruger ikke denne måling til små børn, men i stedet bruger man vækstkurver.

Ved at tegne barnets længde/højde og vægt ind på en kurve, så kan man følge om barnet vokser som det skal.

En tommelfingerregel lyder at små børn fordobler...

Læs mere i Babylex

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tak for dine svar. Hvor er du bare dygtig. Tak for dine gode råd. Alle mine spekulationer er nu væk.. Vil prøve de ting du siger. Tak :)

Kærlig hilsen
Katrina, mor til dreng på 9 måneder


Annoncer

Annonce