Annonce

Annonce

Svar: Rejse med eller uden barn


23. november 2014

Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Hej med dig

Hvor dejligt at høre, at det gik så godt med at passe familiens børn:)

Jeres dreng er 15 måneder gammel, når du skal af sted. Du skal af sted med dit arbejde, og der er ikke tale om ferie - hvis far tager med, så skal han og jeres dreng forsøge at få dagen til at gå, det kan de naturligvis godt, men du fortæller, at der vil være meget koldt og det lyder ikke som om, at der er noget særlig for dem at lave eller grund til at tage af sted - grunden er, at mor naturligt vil savne ham rigtig meget, for du har aldrig før været væk fra ham…

Jeg synes, at jeres dreng skal blive hjemme i Danmark sammen med sin far. Dagligdagen kan være mere eller mindre som den plejer, og far og søn kan hygge sig sammen. Jeres dreng vil naturligt godt kunne savne dig og kan også blive lidt ked af det, men han er ikke alene, han har sin far som også er primær omsorgsperson og som elsker ham højt, og det er også guld værd for de to, at have tid sammen.

Og ja - det kan være udmærket med skype eller at du ringer hjem, så jeres dreng kan høre din stemme og se sig, se at du ikke er forsvundet, men stadig eksisterer. Du skal dog ikke regne med, at han har lyst til at sidde og pludre med dig - men det kan hjælpe ham at se, du stadig er der. Far skal naturligvis også forklare jeres dreng at ...


Annonce

... mor kommer igen og berolige og betrygge. Hvis jeres dreng spørger efter mor "Moar?!", så kan far svare "Du savner mor, mor kommer igen" og "jeg passer på dig" eller lignende, så jeres dreng føler sig lyttet til og mødt. Men uden at far gør en masse ud af at tale om dig hele tiden. Fars fokus er, at nu hygger de to sig, og det kan de naturligvis sagtens:)

Jeres dreng kan komme i dagpleje eller vuggestue som han plejer, og far kan også hente ham tidligere, eller de to kan måske holde en fridag sammen, hvor de udnytter muligheden for at lave noget sammen bare de to - noget de ellers ikke ville gøre. Det kan være at tage i svømmehallen eller måske gå en tur i zoologisk have eller lignende - hvad far nu har lyst til. Det kan også være, at det sner de dage, så de kan køre ture med kælk...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 19. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Hillerød

Tirsdag 20. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Herlev

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal forberede dig på, at jeres dreng nok ikke vil flyve dig om halsen med det samme, du er hjemme igen, og han ser dig. Han kan godt virke lidt afstandstagende i starten. Det er okay, det er helt normalt og en måde han ligesom fortæller dig, at han ikke synes det er helt okay, at du bare sådan forsvandt. Her skal du bare være dig selv, vise ham, at du har savnet ham og rigtig gerne vil ham og være, som du plejer.

Håber du kan bruge dette videre og rigtig god rejse, når du når dertil:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jordemoder

Når du konstaterer at du er gravid, skal du kontakte egen læge. Han/hun vil herefter automatisk sørge for at din jordemoder får besked og hun vil så indkalde dig til undersøgelse.

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annoncer

Annonce