Annonce

Annonce

Svar: Rejse med eller uden barn


23. november 2014

Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Hej med dig

Hvor dejligt at høre, at det gik så godt med at passe familiens børn:)

Jeres dreng er 15 måneder gammel, når du skal af sted. Du skal af sted med dit arbejde, og der er ikke tale om ferie - hvis far tager med, så skal han og jeres dreng forsøge at få dagen til at gå, det kan de naturligvis godt, men du fortæller, at der vil være meget koldt og det lyder ikke som om, at der er noget særlig for dem at lave eller grund til at tage af sted - grunden er, at mor naturligt vil savne ham rigtig meget, for du har aldrig før været væk fra ham…

Jeg synes, at jeres dreng skal blive hjemme i Danmark sammen med sin far. Dagligdagen kan være mere eller mindre som den plejer, og far og søn kan hygge sig sammen. Jeres dreng vil naturligt godt kunne savne dig og kan også blive lidt ked af det, men han er ikke alene, han har sin far som også er primær omsorgsperson og som elsker ham højt, og det er også guld værd for de to, at have tid sammen.

Og ja - det kan være udmærket med skype eller at du ringer hjem, så jeres dreng kan høre din stemme og se sig, se at du ikke er forsvundet, men stadig eksisterer. Du skal dog ikke regne med, at han har lyst til at sidde og pludre med dig - men det kan hjælpe ham at se, du stadig er der. Far skal naturligvis også forklare jeres dreng at ...


Annonce

... mor kommer igen og berolige og betrygge. Hvis jeres dreng spørger efter mor "Moar?!", så kan far svare "Du savner mor, mor kommer igen" og "jeg passer på dig" eller lignende, så jeres dreng føler sig lyttet til og mødt. Men uden at far gør en masse ud af at tale om dig hele tiden. Fars fokus er, at nu hygger de to sig, og det kan de naturligvis sagtens:)

Jeres dreng kan komme i dagpleje eller vuggestue som han plejer, og far kan også hente ham tidligere, eller de to kan måske holde en fridag sammen, hvor de udnytter muligheden for at lave noget sammen bare de to - noget de ellers ikke ville gøre. Det kan være at tage i svømmehallen eller måske gå en tur i zoologisk have eller lignende - hvad far nu har lyst til. Det kan også være, at det sner de dage, så de kan køre ture med kælk...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Du skal forberede dig på, at jeres dreng nok ikke vil flyve dig om halsen med det samme, du er hjemme igen, og han ser dig. Han kan godt virke lidt afstandstagende i starten. Det er okay, det er helt normalt og en måde han ligesom fortæller dig, at han ikke synes det er helt okay, at du bare sådan forsvandt. Her skal du bare være dig selv, vise ham, at du har savnet ham og rigtig gerne vil ham og være, som du plejer.

Håber du kan bruge dette videre og rigtig god rejse, når du når dertil:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strømper

Strømper skal passe til barnets fod og gerne være en lille smule længere.

Til de spæde børn, kan man købe frotté strømper som er dejligt bløde og med næsten ingen elastik og dermed ikke noget, som strammer.

Strømper kan være af uld, bomuld eller af et blandingsprodukt og det kan være en god idé at medtænke, hvad materiale du vælger at købe strømper i. Til børn der sveder meget, kan uld være en fordel. Det samme gælder om vinteren, hvis dit barn f.eks. skal have...

Læs mere i Babylex

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusind tak for dine lange svar, du er så dejlig fornuftig :) Jeg er glad for at læse, at du i det store og hele kan understøtte det, vi i forvejen har gjort.

Tak skal du have for dine svar

Venlig hilsen, mor til Sofia 8 måneder


Annoncer

Annonce