Annonce

Annonce

Svar: Ferie fra vuggestuen


15. juni 2014

Alder:
12 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære K

Tak for dit brev :)

Jeg synes, det er et stort privilegium at kunne have sit barn hjemme i 5 uger, og hvis man har muligheden for det, så synes jeg, det lyder rigtig dejligt, og som en ting der er værd at prioritere.

At skulle starte i vuggestue efter 5 ugers ferie vil naturligt godt kunne blive lidt som at starte forfra, fordi han sandsynligvis vil have glemt mange ting og det at skulle slippe det hyggelige og rare derhjemme og blive afleveret i vuggestuen igen, kan naturligt godt være hårdt - men her er der nok ikke forskel på om det er i tre uger eller i fem uger, han har været væk:)

I kan derfor overveje om han skal køres lidt ind i vuggestuen igen i slutningen af jeres ferie, for at give ham muligheden for at vænne sig lidt til vuggestuen igen og atter fornemme at det er hverdag. Når han bliver afleveret i slutningen af jeres ferie vil han naturligt ikke vide at du og far er hjemme og I kan flekse fuldstændig efter hans behov og signaler og netop være der for ham begge to.

Så mit ...


Annonce

... umiddelbare forslag vil være at du udnytter muligheden for at have ham hjemme i 5 uger, men at I bruger den sidste uges tid af jeres ferie på at vænne ham til vuggestue igen. Lader ham være der et par timer, spise sammen med de andre, blive puttet der, så når du atter starter på arbejde efter ferien, så er han helt tryg ved at blive afleveret igen:)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Vær også opmærksom på ikke at ændre alt for meget på hans rytme, når du har ham hjemme, men forsøg at holde en rytme, som passer ind til hverdagen. Hvis han i de 5 ugers ferie vænner sig til f.eks. at vågne kl 07 i stedet for k. 05.30 og hele dagens rytme på den måde rykker sig halvanden time eller mere, så vil det naturligt give problemer når han pludselig bliver vækket tidligt om morgenen igen. I perioden op til at vuggestuen atter er hverdagen, er det derfor godt at arbejde på en rytme, som passer til netop vuggestuens hverdag, så skiftet mellem ferie og vuggestue ikke bliver mere hårdt end nødvendigt er:)

Rigtig meget held og lykke - og rigtig god sommer! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex

Arp

Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.

Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.

Evt. arp...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annoncer

Annonce