Annonce

Annonce

Svar: Rejse fra barn i en uge


14. april 2014

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære N.

Tak for dit brev :)

At være væk i en uge er meget lang tid. Når jeres dreng ikke er mere end 10 måneder gammel, så er han stadig så lille, at han ikke forstår, hvor I er, når han ikke kan se jer. Når I er ude af syne, føler han sig forladt og alene. Han kan heller ikke forholde sig til tid og ved derfor ikke om I er væk i 7 minutter, 7 timer eller 7 dage og han kan ikke forstå en forklaring som "mor og far kommer igen på søndag". Det vil derfor være meget hård og naturligt svært for ham, at I pludselig forsvinder.

Jeg forstår godt, at I som par kan have behov for hinanden og behov for tid sammen, hvor I er mere par end forældre. Men det er vigtigt, at du ved, at det er jeres behov. Det er ikke jeres drengs behov. Han har som udgangspunkt ikke behov for at blive passet af andre end mor og far, han har ikke behov for at komme på weekend og han har ikke behov for at komme på ferie. Det er et voksent behov.

Kommer han til at klare den uden jer? Ja, det gør han højst sandsynligt, men I skal være indstillet på, at han nok vil afvise jer, når I kommer hjem igen. Han vil ikke putte sig ind i dine arme og han vil ikke knuse og kramme dig med det samme han ser dig. Han vil godt kunne skubbe dig væk og foretrække sin bedstemor - og det skal du være forberedt på. Du har jo forladt ham, og det vil han reagere på og ved at afvise dig, vise dig at det synes han faktisk ikke var okay.

Han har dog sine bedsteforældre og det er godt. Det lyder som om at de udgør en stor ...


Annonce

... del af hans liv, I ses meget tid og de passer ham tit. Det har stor betydning for, hvordan det vil gå, hvis I lader ham blive hjemme.

Det er sådan at børn har brug for at knytte sig til vigtige voksne, for at kunne udvilel sig, vokse op og være trygge. De primære voksne vil normalt være mor og far. I er hans trygge base og dem han ved at han altid vil kunne gå til. Og når I ikke er der, så er det godt, at han kan bruge andre voksne, det man kalder for sekundære omsorgspersoner. Det kan være bedsteforældre, en pædagog i vuggestuen eller en dagplejer. Det er altså en person, som barnet kan lade sig trøste af og som barnet vil søge hjælp hos, når mor og far ikke er til stede.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis man er meget sammen med bedsteforældrene, hvis bedsteforældrene indgår som en fast del af barnets liv og barnets hverdag, så kan bedsteforældre nogle gange godt være en del af barnets primære omsorgspersoner. Man kan godt have flere primære omsorgspersoner og flere sekundære omsorgspersoner.

Hvis I vælger at tage på ferie uden jeres dreng, så er det vigtigt at han er fuldstændig tryg ved sine bedsteforældre, at de kender hinanden rigtig godt og at hans bedsteforældre derfor naturligt kan tage over, når I mangler. Men igen skal I overveje meget, hvorfor I ikke kan tage af sted sammen alle tre - eller alternativt, om I behøver være væk i en hel uge. Det er rigtig lang tid, han er stadig en meget lille dreng og det er jeres behov og ikke jeres drengs behov…

Håber I kan bruge dette lidt videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI

Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.

Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.

- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.

Læs mere i Babylex

Suttebehov

Alle nyfødte fødes med en sutterefleks, der både giver dem tryghed og mad og dermed er en livsnødvendig refleks.

Et meget fortidlig født barn kan godt mangle sutterefleks, men det vil ofte være en af de første reflekser man ser hos barnet.

Nogle børn har et stort suttebehov og her kan sundhedsplejersken anbafale at man giver barnet en sut. Andre børn bruger deres sutterefleks ved brystet og foretrækker dette fremfor en "narresut". I princippet skal det lille barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Mange tusinde tak for dit svar, jeg kan helt sikkert bruge det til noget!

Tak fra Karlas mor


Annoncer

Annonce