Annonce

Annonce

Svar: Rejse med 8 måneder baby


1. april 2014

Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære fortvivlede mor og far

Tak for jeres brev :) Det lyder virkelig dejligt med en ferie i USA :)

Jeres dreng er 8 måneder gammel og I fortæller, at han kender sine bedsteforældre særdeles godt. I fortæller også at de gerne vil passe ham i jeres hjem, så han kan være i fuldstændig trygge omgivelser, sove hvor han plejer at sove, blive skiftet hvor han plejer, sidde i samme høje stol osv. og det vil naturligt være med til at gøre ham tryg, fordi det er genkendeligt og genkendelighed er tryghed.

Det at han og bedsteforældrene kender hinanden særdeles godt og at de gerne vil passe ham osv. er dejligt. Det betyder at de godt kan passe ham, det vil ikke "skade" ham, for de vil naturligvis være gode ved ham og gøre alt så godt som muligt. Jeg går ud fra at han ikke ammes men får flaske, så de har mulighed for at passe ham? Hvis han ammes er det udelukket at bedsteforældrene skal tage over, så skal han med jer.

Det er sådan at børn har brug for tilknytning til vigtige voksne, - de primære omsorgspersoner, som er mor og far og så de sekundære, som er f.eks. bedsteforældre. Han vil naturligvis være knyttet til sine bedsteforældre på en anden måde end han er knyttet til jer, men han vil bruge dem og lade sig trøste og berolige af dem, når I ikke er der.

Men, når det er sagt, så er han dog stadig så lille, at han ikke forstår hvor I er og han kan ikke forklares, hvorfor I pludselig er forsvundet. Han kan heller ikke forholde sig til tid og ved derfor ikke om I kommer tilbage om et par timer eller om en uge - han mærker bare at I er væk, forsvundet og det vil naturligvis kunne gøre ham ked af det og urolig og måske også svær at trøste i visse situationer, fordi han der, naturligt bare vil have sin mor og sin far og I er der ikke...

For det er jo ikke hans behov at holde ferie med sine bedsteforældre, hans behov er egenligt bare at være sammen med mor og far, så har han det allerbedst. Og så kan man jo så spørge - er det så hans behov at ...


Annonce

... komme med til USA... Tja i princippet kan han jo være alle steder, når bare han er sammen med jer. Men det kræver at det bliver rigtig meget på hans præmisser og det betyder nogenlunde faste spise- og sovetider, muligheder for aktivitet og leg, - og alt andet end at drøne rundt fra det ene museum til det næste, shoppe i timevis og hvad I nu ellers kan finde på at ville lave... Og samtidig vil der naturligt være jetlag at skulle tage hensyn til, som kan være svært at klare for så lille en dreng og han skal jo vænnes om igen, når I atter er hjemme.

Billerne er bestilt, rejsen er om få dage - I skal af sted og den beslutning har I taget. Og umiddelbart lyder det som om at det vil være okay at lade ham blive hjemme. Han er tryg og glad for sine bedsteforældre og hans hverdag vil ligne sig selv... Og det kan godt forsvares at I vælger dette.

Men I skal være forberedt på en reaktion. For han vil godt kunne afvise jer, når I er hjemme og vil måske ikke lige lade sig trøste af jer med det samme. Simpelthen fordi I jo har forladt ham og han er nødt til at vise jer, at det er ikke i orden...


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


I må godt skype hjem, fordi han så kan se jer og høre jeres stemmer, og derved blive bekræftet i at I ikke er forsvundet helt - og bliver han så ked af det, så må bedsteforældrene trøste og berolige ham igen.

Og så kan I jo også vælge at tage ham med, fordi det er vigtigt for både ham og jer at være sammen. En uge er lang tid at være adskilt og som sagt vil han have det fint, så længe han er sammen med jer. Det har ikke negative konsekvenser at være sammen med jer, rejse med jer, hvis I tager hensyn til ham og hans behov. Det bliver naturligt en lidt anden type ferie, end hvis I rejser alene, men det var I vel også forberedt på, for oprindeligt skulle han jo med på ferien... Han kan sagtens klare flere timer i en lufthavn og skift af hotel, fordi I er sammen med ham, passer på ham og er der for ham :)

Håber I kan bruge dette lidt videre, rigtig god rejse :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annoncer

Annonce