Annonce

Annonce

Svar: Mad og rejse


11. marts 2014

Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Hej med jer

Det lyder vel nok dejligt med en rejse til Thailand! :)

Det er dejligt at I er kommet godt igang med skemaden. Det lyder som om at lillepigen er glad for majsgrød, og at I har ramt det rigtige tidspunkt at starte. Det er super fint at hun nu spiser ca ½ dl. grød dagligt. Det er fint, hvis dette indtag ligger f.eks. til frokost og du må gerne begynde at give ½ dl. grøntsagsmos om aftenen, så hun nu får 2 måltider dagligt.

Hvis hun kan spise ½-¾ dl. grød eller mos, så må du gerne give hende dette, men det er fint stadig at holde mængden lidt nede, så der stadig er plads i maven til mælken. Det er bedre at give hende ½-¾ dl. skemad og hun så drikker flaske efterfølgende, end at give hende 1-1½ dl. skemad og hun så afviser flasken.

Når man rejser med små børn, så er det ofte en god idé at have lidt mad med hjemmefra og jeg vil anbefale jer at købe et par grødprodukter, som skal blandes op med kogt vand. I kan også købe grød og mos til babyer i Thailand, som kan bruges, så I behøver ikke fylde kufferten med babymad, men lidt er rart at medbringe selv.

Jeg vil anbefale at I køber en rejse-el-kedel. Det giver jer mulighed for at koge lidt vand fra flaske og bruge dette til både skemaden og til modermælkserstatningen. Det er praktisk på hotellet eller i lejligheden, at I ikke behøver gå ud i byen for at lave mad eller flasker til hende. Vandet skal naturligvis være fra flaske, som I skriver, hun bør ikke få vand fra hanen.

Hun må godt når hun bliver 6 måneder få lidt frisk moset frugt og I kan f.eks. købe banan, mango og papaya, som hun kan få most på sin grød eller I kan skære det i større stykker, prøve at lade hende sutte på det imens I holder det. Det vil hun sikkert nyde. Det er rigtigt, at det er en god idé at købe frugt, som skal skrælles og som I selv skærer ud, fordi I så er sikre på at det ikke er skyllet i urent vand.

I må meget gerne begynde at variere mellem de forskellige grødtyper, så hun nu ...


Annonce

... begynder at få mere "fnugget" grød og grød med mere struktur. Det kan være f.eks. hirsegrød eller quinoagrød, som er lavet på flager - eller hun kan nu begynde med lidt havregrød, som har mere bid. Det er ofte en fordel at starte med den lidt fnuggede grød som overgang.

Grøntsagsmos kan laves af stort set alle typer grøntsager og stille og roligt skal hun begynde med lidt kød eller fisk i grøntsagsmosen. Det kan dog vente til I kommer hjem. Men I må gerne starte op med lidt mos allerede nu, så hun stille og roligt vænner sig til det. I kan også finde grøntsagsmos på glas i Thailand og ellers kan I sandsynligvis bede restauranten på hotellet eller hvor I nu skal være om at koge f.eks. lidt gulerodsmos til hende. I kan også medbringe et par glas med babymos hjemmefra, men I skal være opmærksomme på at det ikke er altid at glassene kan holde til trykket i kabinen og mosen derfor kan flyde ud i kufferten... Det kan være bedre at medbringe det i håndbagagen og det burde ikke give problemer, når man har en baby med...

Hendes behov for mælk er det samme som det hele tiden har været - altså hun skal have samme antal flasker, også selvom hun starter op med skemad 2 gange dagligt. Skemaden kommer ud over det vanlige indtag af mælk. Derudover skal hun have vand af kop sammen med sin skemad og lærer stille og roligt at drikke vand og at drikke af en kop. I starten vil hun ikke drikke ret meget vand af koppen, fordi hun vil koncentere sig om at fide ud af teknikken og der vil ofte ryge en del forbi munden.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis hun derudover virker tørstig eller du fornemmer at hun begynder at mangle lidt væske, at hendes urin f.eks. virker koncentreret, så kan du give hende en flaske ekstra med modermælkserstatning eller du kan tilbyde hende vand i flaske. Det er helt okay at tilbyde hende ekstra mælk eller vand, når I er et sted, hvor det er meget varmt.

Jeg håber I kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Og rigtig god rejse og rigtig god ferie!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex

Puslepladsen

Der er flere tusinde gange du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person som mest skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra det for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for nogen rigtig gode svar! Det er rart at kunne søge råd herinde og se man ikke er den eneste i verden med problemer.

Mor til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce