Annonce

Annonce

Svar: Tilstoppet næse


17. februar 2014

Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Louise

Tak for dit brev :)

Det er helt normalt at spæde børn kan have en tilstoppet næse. Deres næse er lille, der er ikke ret meget plads og slimhinderne skal ikke hæve særlig meget eller være særlig irriterede, før at næsen klotter til.

Det er umiddelbart det rigtige I gør - skyller næsen med saltvand, så hans bussemænd opløses så meget, at I kan få dem ud, og når I kan, så også bruge en næsesuger. Det bliver lettere at bruge den i takt med at han bliver ældre.

Det er rigtigt, at hvis I stikker noget op i næsen på ham, vatpinde eller lignende, for at rense næsen, så kan det naturligvis irritere slimhinden ekstra, så den bliver hævet og pladsen mindre. Derfor er det en balance mellem at rense hans næse, uden at irritere næsen for meget. Nogle gange kan man med held prøve at kilde ham lidt under næsen med snippen af en stofble - det kan få ham til at ...


Annonce

... nyse og med et nys bliver næsen ofte også renset, så det kan være en måde I kan forsøge, hvor I ikke berører slimhinderne. I kan evt. hælde lidt saltvand ind i næsen først :)

Hvis han er meget lukket i næsen, så kan I også bestille en tid hos øre-næse-hals-lægen, som kan tjekke ham igennem. Det kræver ikke henvisning fra egen læge, I kan blot ringe direkte og bestille en tid :)


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til flyveturen, så kan det være en fordel, hvis du kan amme eller give flaske, når I letter og især under landing. I kan her også dryppe hans næse med saltvand undervejs, - ikke kun op til at I skal flyve, men også gerne under flyveturen, så han får hjælp til at skabe fri passage. Det at få ham til at drikke af bryst eller flaske, hjælper også på trykket og det samme gør en sut, hvis han bruger en sådan.

Håber I kan bruge dette lidt videre, rigtig god ferie! Og fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barneseng

Når man skal vælge seng til sit barn er der visse ting, man kan gå efter. Noget af det vigtigste er at sengen er sikkerhedsmæssigt i orden.

Forbrugerrådet tester jævnligt de børnesenge som er på markedet og her ser man bl.a. på at sengen skal kunne tåle at blive slået, banket på og hevet i. Sengene bliver tjekket for at barnet ikke kan få fingrene i klemme og at tremmeafstanden er korrekt, så barnet ikke kan komme i klemme med sit hoved og sidde fast i sengen.

Den...

Læs mere i Babylex

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Dette er mit første brev til dig - men mærkeligt nok, så har det ikke været muligt for mig at finde svaret i hverken bøger eller ved søgning på nettet, så jeg håber, at du kan gøre mig klogere.

På forhånd tak, Emilies mor


Annoncer

Annonce