Annonce

Annonce

Svar: Rejse med baby på 9 måneder


25. august 2013

Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Mor til 2

Kæmpe stort tillykke med lillesøster, hvor dejligt at I nu er en familie på fire og at storebror er glad og trives med netop at være storebror :)

Og hvor lyder det skønt med en rejse til Thailand! Især når I skal rejse sammen med bedsteforældre, det giver jo lidt ekstra hænder, der kan hjælpe og underholde lidt undervejs og det lyder som om at det kunne blive rigtig hyggeligt for alle :)

Den største udfordring, når man rejser med en baby er flyveturen. Hvis I vælger at tage helt til Thailand, så er det rigtig mange timer I skal flyve, og det kan være rigtig svært at underholde et barn på 9 måneder. Hun er for stor til at kunne være i en lift og skal sandsynligvis sidde på skødet - I kan overveje eller undersøge om det er muligt, at hun kan få sit eget sæde (koster naturligvis ekstra), men det kan give lidt ekstra plads i flyet, og hun vil bedre kunne lægges til at sove osv.

Det kan være en fordel, hvis I kan få en flyafgang sidst på dagen, så jeres datter efter nogle timer kan falde i søvn, fordi det er hendes normale sovetid. Alternativt flyve meget tidligt om morgenen, så hun kommer op om natten og naturligt er meget træt og derfor vil kunne sove mere i flyet. ...


Annonce

... Timerne kan gå hurtigere, hvis hun kan få sovet.

Det vil være nødvendigt at I medbringer lidt forskellige underholdning, og det vi være godt, hvis hun kan kravle lidt fra den ene til den anden, så hvis I kan få sæder ved siden af hinanden vil det være rigtig godt, netop fordi det kan være svært at få hende til at være rolig og det er begrænset, hvor meget siddeplads, der er på gulvet. Måske kan I være heldige at få et sæde med ekstra benplads mod ekstra betaling. Der kan dog være nogle regler omkring storebror, da børn normalt ikke må sidde ved nødudgang, hvor ekstra benplads ofte er - I må undersøge mulighederne.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan være en god idé med lidt nye legeting, som hun ikke har set før - nyhedens interesse er ofte større ... Og det kan være rigtig godt med ting som ikke er for små, så de ikke triller rundt i flyet og ikke er til at få fat i, men med den alder hun har, vil det jo også være begrænset, hvor små ting hun må lege med.

Og så skal I naturligvis overveje om det vil være lettere at rejse til et sted, hvor flyturen ikke er helt så lang - helt så varmt og vejrsikkert bliver det jo så naturligvis heller ikke.

Jeg håber I kan bruge disse tanker lidt videre, fortsat held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes og derfor får børn lettere ondt i maven eller en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem rå madvarer. Brug derfor forskellige redskaber (kniv, skærebræt mv) til kød og grøntsager og det samme ved rå og færdiglavet mad.

- Frostvarer skal tøs op i en skål i køleskabet

- Rester fra dagens måltider sættes på køl med det samme....

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det er lige før jeg synes det bliver pinligt at jeg skriver så meget til dig, men dine svar er enormt nyttige og jeg har fået en god tillid til dig, så du kommer til at høre mere fra mig.

Tak fra Sophus´ mor


Annoncer

Annonce