Annonce

Annonce

Svar: Rejse fra et barn


11. august 2013

Alder:
21 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Mina

Tak for dit brev og velkommen til :)

Du kan godt rejse fra din dreng og lade ham være hjemme hos far. Det er ikke skadeligt for ham, heller ikke selvom han naturligt vil savne dig - men han har jo netop sin far hos sig.

Det er sådan at børn ofte har to primære tilknytningspersoner - det er mor og far. Jeres dreng er knyttet til jer begge to og bruger naturligt jer begge som sin sikre base, hvorfra han kan udforske verden. Han ved at I er der for ham og at han kan være helt tryg når I eller den ene af jer er til stede.

Børn har også sekundære tilknytningspersoner, det kan være en dagplejer, en vuggesetuepædagog, en bedsteforældre osv. Jeres dreng vil også være knyttet til disse personer, dog på en anden måde end han er knyttet til mor og far. Og han vil bruge disse personer, netop når mor og far ikke er til stede. Det er vigtigt for børns udvikling, at de har tilknytning til vigtige voksne og således har både primære og sekundære omsorgspersoner, der tager sig af dem og hjælper dem.

Når du rejser på ferie, så vil far være der hos jeres søn. Han har således en af sine primære omsorgspersoner hos sig og vil ikke være svigtet. Far vil naturligt give ham al den omsorg, kærlighed, nærhed osv. som han har behov for :)

Jeres dreng vil naturligt savne dig og vil ikke kunne forstå, hvor du er. Han vil også kunne spørge efter dig "mor?!" og far vil kunne sige "mor kommer igen" og på den måde betrygge ham i at ...


Annonce

... du ikke er forsvundet, at du stadig er der. Og samtidig give ham den nærhed, som han lige der måske søger. Han er naturligvis for lille til at forstå små beskeder som "mor kommer igen på søndag", og han vil ikke kunne forholde sig til tid - men det er her rigtig fint at far forsøger at lade hverdagen ligne sig selv, så jeres dreng kommer i vuggestue osv. som han plejer og i fritiden skal de to så hygge sig sammen og nyde, at de netop har "dig og mig tid", som naturligt også kan være svært med flere børn i huset til hverdag :) Far og lillebror kan altså også udnytte af de faktisk har noget tid sammen, som de normalt ikke plejer at have.

Det at han ikke forstår hvor du er, og ikke kan forklares at du tager af sted, og hvornår I ses igen, kan nogle gange godt gøre, at han vil virke afstandstagende, når du atter kommer hjem. Det kan godt være at han her vil klynge sig mere til far, ikke lige vil give dig et knus, ikke vil acceptere at du kysser ham osv. Det skal du naturligvis være forberedt på :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Det er her vigtigt at du er som du plejer at være, viser ham, at du stadig er der for ham, elsker ham og rigtig gerne vil ham - uden at presse ham unødigt, men lige give ham tid til at forstå at nu er du hjemme igen. Han vil naturligt også spejle sig i far og den glæde far jo også vil vise over, at du atter er hjemme :)

Jeres dreng og far vli altså have det rigtig fint sammen - måske vil det være sværere for dig :)

Rigtig god rejse!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omega-3 og amning

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.

Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen. Når temperaturen stiger og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have rigeligt med væske at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce