Annonce

Annonce

Svar: En meget lang ferie


23. april 2013

Alder:
3 år, 7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Sigrids mor

Tak for dit brev og hvor er det dejligt at høre at det er en lillebror I venter jer - tillykke med det:)

Det lyder som en god løsning for jer alle, at du tager børnene med til Danmark og tilbringer sommeren her. Jeres datter vil sandsynligvis nyde at være sammen med sine bedsteforældre - især den ekstra opmærksomhed og tid de jo har til hende, når nu lillebror også kommer og dine forældre vil på samme måde nyde at have jer alle tre i nærheden og at I kan være sammen.

Rejsen har du jo foretaget flere gange og ved hvad det indebærer. Men det bliver naturligt lidt ekstra udfordrende med to børn - men det skal nok gå :)

Og tiden i Danmark - tja, nogle gange skal I ikke lave noget. Hvis det forhåbentlig bliver fint vejr, så kan I være i haven, jeres datter kan måske have et lille soppebassin og mulighed for lidt udendørs leg - leg med sand og vand er altid sjovt. Et lille prinsessetelt i haven, hvor hun kan tage på skovtur eller lignende - hvad I nu kan finde på. Der vil ofte være mulighed for at tage på det lokale bibliotek. Der er ofte mange tilbud til børnefamilier netop i sommerferien - nogle gange mulighed for legestue, andre gange at møde op og få læst historie højt osv. sammen med andre børn.

De er vigtigt at I også tillader jer selv at være sammen som familie og slappe af. Det ...


Annonce

... kan være rigtig dejligt, at have tid til at bygge perleplader, tegne, bage boller sammen eller måske have tid til at øve sig på at cykle, spille bold eller lignende.

Jeg ved ikke hvor bedsteforældrene bor - men de fleste kommuner tilbyder forskellige sommeraktiviteter for børn i forskellige aldre. Der er ofte programmer til skolebørn, men i mange kommuner er der også forskellige aktiviteter til børn, der går i børnehave. Der kan f.eks. være forskellige koncerter - ofte gratis eller billigt. Der kan også være cirkus eller forskellige former for gøgl og gadeteater :)

Du kan ofte finde program for dette på kommunens hjemmeside. Der kommer nyt program hvert år og visse ting kræver tilmelding - tilmelding sker ofte i juni måned.
Du kan tage af sted sammen med hende eller hun kan tage af sted sammen med bedsteforældrene.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Der findes også naturlegepladser som man kan besøge og hvor hun kan gynge, klatre, rutsje, vippe osv. og naturligt møde andre børn. Igen kan du søge på naturlegepladser i det område, hvor I skal bo ...

Der er også flere hjemmesider, der måske kan hjælpe dig på vej. F.eks. gratisgoder.dk hvor du finder forslag til børnevenlige oplevelser, der ikke koster noget. Eller hjemmesiden sjovforborn.dk ...

Jeg håber du kan bruge dette lidt videre, rigtig meget held og lykke med det hele fortsat:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex

Høj stol

Når barnet begynder at kunne sidde selv, er det en god idé at anskaffe en høj stol. Så kan barnet sidde med ved bordet under måltiderne og det kan også følge med i, hvad I laver ved køkken- og spisebordet.

Der findes mange modeller. De stationere, hvor nogen kan indstilles, så de passer til barnets alder (kan varieres i længden mellem sæde og fodstøtte) og typer som fungerer som legebord.

Der findes også mobile stole eller sæder, som kan medbringes, når man skal i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annoncer

Annonce