Annonce

Annonce

Svar: På ferie?


22. august 2012

Alder:
3 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Mor til 2

Tak for dit brev :)

Det kan være svært helt at vurdere, hvad der er på spil hos så lille en dreng. Selvom hans ordforråd er bedre nu, så er det naturligt stadig rigtig svært at sætte ord på sine følelser og fortælle, hvordan han har det.

Der er ingen tvivl om at det at blive storebror naturligt kan spille ind og gøre at han nogle gange synes det er lidt svært at være hjemme. Og det kan både udløse en reaktion, hvor han på den ene side nogle gange ytrer ønske om at komme væk, fordi han reelt synes det kunne være rigtig dejligt, men hvor han modsat også kan sige at han gerne vil væk, fordi han egentlig vil det modsatte, nemlig gerne ses ...

Når jeres dreng siger "jeg vil hjem til mormor og morfar!", så skal I prøve at vurdere situationen og hvorfor han siger det. Hvis han f.eks. reagerer med at sige dette i forbindelse med at du irettesætter ham, forhindrer ham i noget han gerne vil, på et tidspunkt hvor I har en konflikt - så kan det være en slags protest og en måde at vise dig, at han vil bestemme selv, han er sin egen. Der kan også ligge det i det, at han føler sig lidt overset og når han giver dig en besked om at han vil flytte eller rejse væk, så er det han siger faktisk "jeg har brug for at I ser mig og prioriterer mig!". Her kan det være en rigtig god idé at anerkende, ...


Annonce

... at det er svært at være ham, sætte ord på hvor meget du holder af ham og hvor meget du ville savne ham, hvis ikke han var der.

Andre gange, så er det måske et helt reelt ønske, han vil faktisk gerne hjem til mormor og morfar og forkæles lidt. Han ved at han der får al den opmærksomhed og kontakt han søger og det kan være rigtig dejligt - netop fordi han jo er blevet storebror og lige nu skal dele jer med den lille ny. Hos sine bedsteforældre vil der kun være ham og det kan være dejligt, det kan være en slags frirum for ham. Og jeg tænker faktisk at han, med den alder han har, gerne må komme på en lille ferie hos mormor og morfar.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Han er blevet passet der før og det er gået rigtig godt og sidste gang for en måned siden. Og jeg synes det er rigtig fint at I lader ham komme på ferie med 1-2 overnatninger. Det der er vigtigt er, at I er fleksible. Det er vigtigt at han har muligheden for at komme hjem, hvis han pludselig fortryder og alligevel ikke vil sove der, hvis det trækker i ham at se at mor, far og lillebror har det okay. Man skal altså ikke kæmpe imod ham og holde fast i at han skal være der, hvis han pludselig gerne vil hjem. Modsat, skal I også give ham lov til at få det frirum, hvis han virker oprigtigt til gerne at ville det :)

Jeg håber ovenstående hjælper videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gråd

Når det lille barn græder, så fortæller barnet jer, at det ikke har det helt godt eller ikke er helt tilfreds med, hvad der foregår omkring det.

Det nyfødte barns gråd er meget ensartet, men forholdsvis hurtigt vil barnets gråd ændre sig og vil have forskellige nuancer. I takt med at barnet vokser vil I lære at tolke barnets gråd og finde ud af, hvordan I skal handle i forhold til barnets behov.

Nogle gange vil det være svært at finde ud af, hvorfor barnet græder...

Læs mere i Babylex

Vitaminer

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer:

- D-vitamin gives fra barnet er 14 dage til det er et år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder specielle regler for D-vitamin til børn med mørk hud.

- Jern-dråber gives fra barnet er 6 mdr. til 1 år. Med mindre barnet får minimum 400 ml. Modermælkserstatning daglig. Jern medvirker til dannelsen af de røde blodlegemer og styrker barnets immunforsvar.

- K-vitamin skulle tidligere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce