Annonce

Annonce

Svar: Cykeltrailer til baby


24. maj 2012

Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Mette

Tak for dit spørgsmål og tillykke med at I venter jer en lillebror, hvor dejligt. Også dejligt at I nu vender hjem til Danmark og familien her igen ... :)

Jeg har fornylig i anden sammenhæng forsøgt at finde lidt ud af retningslinjerne for at medbringe spædbørn i ladcykler, cykelanhænger osv. Der er så vidt jeg kan finde ud af ikke nogen nedre grænse for, hvornår et barn kan medbringes, men man skal følge reglerne om at barnet skal være forsvarligt fastspændt, når de er med på cyklen og at der skal være særlige siddepladser til barnet, som er tilpasset barnets vægt og højde, ligesom der skal være afskærmning mod hjulegerne.

Til spædbørn, der skal medbringes i en cykelanhænger / cykeltrailer findes der en særlig indsats / lift. Der kan være forskel på modellerne og der er så vidt jeg ved, flere muligheder på markedet og hvor det vil være godt at undersøge, hvad producenterne anbefaler. Så vidt jeg ved, så angiver nogle producenter at barnet kan komme med fra 5-6 ugers alderen og andre siger først, når barnet er 3 måneder.

Det vil naturligt aldrig være helt så sikkert at køre med sine børn i en ...


Annonce

... cykeltrailer eller ladcykel som at have dem med i bilen ... men det kan være en praktisk måde at komme omkring på, når man har flere børn, der skal transpoteres :)

Babyindsatsen vil normalt være af en type, hvor barnet ligger ned og det vil sige, at barnet naturligt også har støtte ved og under sit hovedet. Samtidig sikres at barnet ikke får for mange stød og bump op i kroppen, når man kører over ujævnt terræn. Generelt må det anbefales at man kører stille og roligt og forsøger at styre uden om huller i vejen, når man kører med sine børn i cykeltrailer eller i ladcykel. Barnet vil være spændt fast i liften / babyindsatsen og vil ofte kunne bruge babyindsatsen til det er ca 9 måneder gammelt.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Når barnet bliver godt 9 måneder gammel vil det ofte begynde at sidde så stabilt at det kan være med siddende på et lille sæde og vil også i den alder være stor nok til at kunne få en cykelhjelm på. En cykelhjelm er også vigtig, cyklen kan jo både vælte og blive påkørt.

Læs også min artikel "Med mor og far på cykel", som du finder i min artikelsamling her på siden :)

Håber du kan bruge dette lidt videre, fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annoncer

Annonce