Annonce

Annonce

Svar: Mor og far på ferie


29. februar 2012

Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Marie

Som udgangspunkt har børn ikke brug for at komme på ferie hos bedsteforældre eller andre, før de er så gamle at de selv kan bede om det ... :) Det vil ofte sige, når de er omkring 4 år eller ældre.

Det betyder dog ikke at I ikke kan tage på ferie og have brug for dette, men der er naturligvis nogle overvejelser I skal gøre jer.

Det er vigtigt at jeres datter passes af nogen som hun kender godt. Børn har brug for vigtige voksne, for at udvikle sig. De vil knytte sig særligt til en person, som så vil være den person, som vil fungere som barnets sikre base - altså den som barnet altid vil søge og som barnet trygt vil stole på vil hjælpe, hvis der opstår usikre situationer. Man kalder dette for primære omsorgspersoner og barnet kan godt have flere primære omsorgspersoner - oftest mor og far.

Barnet har også sekundære omsorgspersoner, som det vil gå til, når den/de primære ikke er til stede. Det kan f.eks. være en bedsteforælder, en dagplejemor, en aupair, en pædagog i en vuggestue osv. Det er altså en person barnet søger, når den primære omsorgsperson ikke er til stede. Og hvis I vælger at tage på ferie, så er det altså vigtigt at jeres datter har en sekundær omsorgsperson, som hun kender rigtig godt og er rigtig tryg ved, som tager sig af hende imens I er ...


Annonce

... væk.

Det betyder dog ikke at det vil være let for hende. Hun er stadig så lille at hun ikke forstår hvor I er. Hun ved ikke hvad det betyder at være ude af rejse og hun kan ikke forstå, hvorfor I pludselig er forsvundet fra hende. I kan ikke forberede hende eller forklare det særlig meget, for hende vil I være forsvundet uden at hun egentlig helt forstår det. Hun vil heller ikke kunne forholde sig til tid, hun vil ikke vide om I kommer hjem og 1 eller 4 dage, hun vil ikke kunne forstå forklaringer om at "mor og far kommer igen på søndag".


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Hun vil derfor til en vis grad føle sig svigtet og I vil sandsynligvis også mærke en ændring hos hende, når I kommer hjem. Du skal f.eks. ikke regne med at hun løber dig i møde og giver dig et stort knus - hun vil sandsynligvis klynge sig til den der har passet hende og vil afvise dig. Dette for at markere overfor dig at det ikke er okay at du har været væk, at hun faktisk har savnet dig rigtig meget.

Det er jeres behov at tage på ferie sammen og være uden hende. Det er ikke jeres datters behov at I vælger den løsning og derfor skal I naturligvis, hvis I vælger at rejse sikre jer at hun kan være så tryg som muligt og også være forberedt på at hun kan blive ked af det og også afvise jer, når I er hjemme igen :)

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

ProduktnyhederLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dine hurtige svar, dine tanker og gode råd hjælper mig meget!

Knus fra mig


Annoncer

Annonce