Annonce

Annonce

Svar: Storbyferie med baby


22. februar 2012

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Louise

Til en rejse, hvor man skal gå en del rundt, op og ned af trapper, ind og ud af bygninger, gå inde og gå ude osv. vil det helt klart være en fordel med en god klapvogn. Og jeres dreng må godt sove i klapvognen i løbet af dagen.

Hvis du synes at den virker hård i bunden, så kan du godt komme en madras i, for at gøre den mere anvendelig at sove i - men det er vigtigt at han stadig kan bruge sele i klapvognen og på den måde sikres ikke at falde ud. Han vil naturligt ikke ligge ligeså godt, som han gør i sin barnevogn, men der er tale om en forlænget weekend og det skal rent praktisk også fungere :)

Han vil naturligt komme til at sidde en del i vognen og I må skifte mellem at lade ham sidde, lade ham ligge med ryglænet eleveret og ligge helt fladt, så hans sidestilling varieres løbende. Han vil sandsynligvis også selv begynde at vise irritation og begynde at græde, hvis han bliver for træt i ryggen og træt af at sidde. Han vil godt kunne signalere at han har brug for at komme op og lave noget andet og det skal I naturligvis lytte til. Og når I kommer tilbage der hvor I skal bo, er det vigtigt at han får masser af mulighed for at tumle på gulvet, sove i en seng osv.

Om I har brug for en bæresele .. tja, det kommer helt an på hvordan det går. Han er jo ved at være en stor dreng og er derfor også tung for jer at bære rundt på ... Der findes ...


Annonce

... et utal af bæreseler og slynger og hvad der passer til præcis jeres behov er svært for mig at sige. I skal naturligvis overveje om I på sigt vil få brug for at have ham med på kroppen - hører I til dem der vandrer meget og opholder jer steder, hvor det er svært at have en klapvogn med, så kan det være en god idé at købe en rigtig bærestol, som han kan være i også selvom han bliver større. Altså ikke en sele eller en slynge, men en "stol" beregnet til vandring. Modsat, hvis det her er et enkelt stående tilfælde, så synes jeg det er meget at skulle købe enten en sele, slynge eller stol kun til det formål, - mon ikke det kan gå uden. Han kan være i sin klapvogn, han kan også være på jeres arm, I kan skiftes til at bære ham osv. og når alle er trætte, så er det nok tid at vende hjemad og få slappet af .. :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 10. apr.: Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


I skal naturligvis være opmærksomme på at jeres ferie er og vil blive anderledes nu hvor I rejser med et barn. Der vil ikke være helt samme mulighed for at besøge det ene museum efter det andet, han vil naturligt have brug for mange pauser ind i mellem og kan let bliver overstimuleret og træt og derfor også grædende og det er ikke rart for nogen af jer. Så prøv at planlægge turen så I også giver jer tid til at slappe af og bare nyde at I kan være sammen og har tid til hinanden og netop til at være sammen med hinanden :)

Håber I kan bruge dette videre :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Frugtmos

Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.

Men også i 4 og 5 mdr´s alderen nyder børn ofte at få lidt frugtmos, især pga den søde smag. Det anbefales at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også at du tilbyder frugtmos som topping på en grød eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.

Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, men du kan også give mos af fersken, melon og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annoncer

Annonce