Annonce

Annonce

Svar: Jetlag (og en smule om putning igen)


23. oktober 2011

Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Transport og ferie.

Kære Anne

Dejligt at høre, at putningen går bedre efter du er begyndt at følge "søvntoget" :)

Det sker nogle gange, at barnet næsten virker til at blive lidt for kvik af amning, at det næsten kan virke modsat, så barnet vågner yderligere op i stedet for at falde til ro. Der er desværre ikke umiddelbart så meget at gøre ved det. Du kan både forsøge at trække tiden lidt, så han ammes og puttes lidt senere i håb om at I så bedre rammer søvntoget, du kan også prøve det modsatte, og amme og putte 20-30 minutter før, i håb om at nå det forrige tog - men nogen fast løsning er der desværre ikke. Heldigvis plejer det at ændre sig, der er tale om en periode, så tiden arbejder også her for jer :)

Med hensyn til rejse til Florida i 3 uger - er der mon en ledig plads, for det lyder godt nok dejligt?! :)

Det vil være rigtig godt, hvis I allerede i flyveren stiller uret, så det passer med lokal tid, hvor I skal lande. Og så skal I forsøge at passe søvn i flyet ind efter dette - det er naturligvis rigtig svært med så lille en størrelse og det vil være rigtig svært for jeres dreng at omstille sig, han vil køre meget efter dansk tid ...

Når I når frem, så vil det være rigtig godt, hvis I kan holde ham vågen om aftenen, få givet ham en god portion aftensmad og så gå i seng, så det passer så godt som muligt - gerne putte ham senere ...


Annonce

... end I normalt ville gøre hjemme. Dette fordi han og I sandsynligvis vil vågne allerede kl 04/05 og være friske, fordi I her normalt er godt igang med dagen i DK og det vil være rigtig svært for jer at sove videre.

Det kan være nødvendigt at I der står op, giv ham et bad eller lignende, så han holdes lidt igang og så skal I have tidlig morgenmad og så vil det være rigtig godt, hvis I forsøger i løbet af dagen at holde hans rytme nogenlunde som I plejer, så han får formiddags og middagslur og så I sørger for at få måltiderne ind - morgenmad, frokost, aften og mellemmåltider.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Torsdag 1. feb.: Børn og opdragelse, Hørsholm Bibliotek

Torsdag 8. feb.: Børn og opdragelse, Glostrup Bibliotek

Onsdag 7. mar.: Sådan får du dit barn til at sove, Føtex - Randers

Se flere foredrag med Helen ...


Når I skal hjem vil det være rigtig godt hvis I kan få sovet så meget på flyet som muligt, da det er dag, når I kommer til DK og det bliver en lang dag, hvor I naturligt vil være meget trætte. Igen er det her vigtigt at I forsøger at starte dagen så normalt som muligt, så han får morgengrød at starte dagen på, puttes til formiddagslur, spiser frokost osv. så dagen bliver så meget lig en normalt dag som muligt :)

I vil selv være trætte og vil selv have brug for samme struktur, så I må prøve at følge hinanden og regne med at han jo et eller andet sted ligner meget jer og jeres behov - selvom han naturligvis vil have brug for lure i løbet af dagen, hvilket I skal forsøge at undgå :)

Rigtig meget held og lykke med det hele og rigtig god rejse og ferie! :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:

21. juli 2017 | Transport og ferie | 14 mdr.

Ferie

Hej Helen Vi skal til udlandet en uges tid i september hvor vores søn er 17...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2017 | Transport og ferie | 4 mdr.

På ferie i Danmark

Hej Helen, 1000 tak for dine meget brugbare råd. Det er så rart at få nogle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Transport og ferie | 6 mdr.

Køresyge - 6 mdr.

Kære Helen. Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg har et spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2017 | Transport og ferie | 2 mdr.

Solcreme og vand

Kære Helen, Tak for tidligere svar Jeg skal rejse til Kina i 1 år...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sprog

Allerede når det lille barn ligger i dine arme for første gang og du snakker med det, dannes grundlaget for at lære at tale. Babyen nyder at lytte til din stemme, som den også kender fra livet inde i maven, og den forbinder det med noget rart, at du taler. Det giver tryghed, nærhed og kontakt.

At synge eller spille musik virker også sprogligt stimulerende på barnet. Efterhånden som barnet bliver ældre så fortæl det, hvad du gør, - skifter bleen, vasker maven, vasker armene,...

Læs mere i Babylex

Dåb

Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret, som så vil lave en aftale med dig om, hvornår du kan møde præsten og I mødes og snakker om dåbsritualet.

Hvis man ikke ønsker sit barn døbt i kirken, skal man henvende sig på kirkekontoret i det sogn man hører til, og sørge for at få barnet navngivet. Mange vælger at holde en navngivningsfest i den anledning.

Hvis et barn ikke er døbt eller navngivet, inden det bliver et...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annoncer

Annonce